Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021

Τριήμερο προσκύνημα Ιερών Λειψάνων και Τιμίας Κάρας του Οσίου Αββακούμ στη Χλώρακα

 Σε τριήμερο προσκύνημα θα εκτεθούν τα Ιερά Λείψανα και η Τίμια Κάρα του Οσίου Αββακούμ του εν Καλαμιθάση, όπως ανακοίνωσε η Ιερά Μητρόπολη Πάφου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η έλευση και υποδοχή των Ιερών Λειψάνων και της Τιμίας Κάρας του οσίου Αββακούμ στην Πλατεία της Κοινότητας της Χλώρακας και η πομπή μέχρι την εκκλησία Παναγίας Χρυσοαιματούσης στην Χλώρακα, θα γίνει την Παρασκευή, 25 Ιουνίου στις 16.30. Θα ακολουθήσει ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και στις 20:30 θα ξεκινήσει Ιερά Αγρυπνία αποδόσεως της εορτής της Πεντηκοστής.
Το πρόγραμμα, προστίθεται στην ανακοίνωση, συνεχίζεται με ακολουθία του Εσπερινού των Αγίων Πάντων καθώς και ομιλία από τον προϊστάμενο του Ιερού Ησυχαστηρίου Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Γέροντα Νεκτάριο Γεωργίου με θέμα «Ο όσιος Αββακούμ ο ασκητής του Φτερικουδίου». Ακολούθως θα γίνει απόδειπνο.
Την επομένη, 27 Ιουνίου θα τελεστεί στις 6.30 π.μ. ιερό συλλείτουργο και στις 18:00 Εσπερινός – παράκληση του Οσίου Αββακούμ, ενώ θα γίνει και η αναχώρηση της Τιμίας Κάρας των Ιερών Λειψάνων.
Όπως αναφέρει η Ιερά Μητρόπολη Πάφου στην ανακοίνωση της, κατά την διάρκεια των Ιερών Ακολουθιών «θα εκτίθενται εις προσκύνησιν τα θαυματουργά χαριτόβρυτα ιερά λείψανα του τιμωμένου Αγίου, Οσίου και Θεοφόρου πατρός ημών Αββακούμ του εν Καλαμιθάση».
Επιπρόσθετα στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας θα υπάρχει έκθεση – αγορά Μοναστηριακών προϊόντων και παρασκευασμάτων που παράγουν οι πατέρες της Αδελφότητα του Ιερού Ησυχαστηρίου, καταλήγει η ανακοίνωση.


κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: