Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024

Άστραψε και βρόντηξε ο Δημήτρης Μαραγκός για τους φουσκωμένους λογαριασμούς νερού

Στο θέμα των πολύ υψηλών χρεώσεων του νερού, αναφέρεται σε δήλωσή του ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Πάφου Δημήτρης Μαραγκός, εκφράζοντας την έντονη δυσφορία του.

«Έχουν σπάσει στην κυριολεξία τα τηλέφωνά μου από συμπολίτες μου οι οποίοι διαμαρτύρονται για τους φουσκωμένους λογαριασμούς νερού, που έλαβαν χθες Τετάρτη και καλούνται σήμερα Πέμπτη 15-3-24 να πληρώσουν.

Είναι η δεύτερη φορά που έρχονται τόσο αυξημένοι λογαριασμοί. Είναι από τότε που ο δήμος Πάφου τοποθέτησε τους λεγόμενους έξυπνους μετρητές και οι πολίτες πληρώνουν ακόμη και τρεις φορές περισσότερα χρήματα σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Οι μετρητές δείχνουν διαρροή, εικονίδιο βρύσης, που δεν μπορούν να βρουν οι υδραυλικοί, οι οποίοι καλούνται να εντοπίσουν και επιδιορθώσουν τη βλάβη.

Αλήθεια, γιατί οι χρεώσεις φτάνουν τόσο ψηλά; Γιατί η μέτρηση του τριμήνου γίνεται μετά από τέσσερις μήνες και όχι τρεις, με αποτέλεσμα να περνάς σε διαφορετική κλίμακα, υψηλότερη (2,75 ευρώ και 4,25 ευρώ το κυβικό) τόσο του νερού όσο και του ΣΑΠΑ, αφού υπάρχει κλιμακωτή τιμολόγηση; Οι νέοι μετρητές είναι συγχρονισμένοι ή γράφουν όσο θέλουν;

Καλώ το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Πάφου να σταματήσουν να κρύβονται και να εξετάσουν αμέσως το θέμα, λαμβάνοντας ουσιαστικές αποφάσεις.

Τα νοικοκυριά δεν αντέχουν άλλο την ακρίβεια και τη φορολογία που επιβάλλεται. Φτάνει πια. Αναλάβετε τις ευθύνες σας στο Δήμο Πάφου και σταματήστε να μας βομβαρδίζεται συνέχεια για τους έξυπνους μετρητές νερού, τα παρκινγκ και την έξυπνη πόλη, γενικότερα».



Δεν υπάρχουν σχόλια: