Κυριακή 17 Μαρτίου 2024

Τρεις χιλιάδες καρναβαλιστές στο καρναβάλι της Πέγειας

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην Πέγεια για την διεξαγωγή της μεγάλης καρναβαλίστικης παρέλασης που διεξήχθη το απόγευμα της Κυριακής.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πέγειας Μαρίνο Λάμπρου η παρέλαση πραγματοποιήθηκε στην Λεωφόρο Μιχαλάκη Κυπριανού, μέχρι την συμβολή της οδού Ισσάκ και Σολωμού με την συμμετοχή τριών χιλιάδων περίπου καρναβαλιστών και εικοσιεπτά ομάδων και αρμάτων στις 15:00 το απόγευμα της Κυριακής. Στόχος μας, είπε ο κ. Λάμπρου, είναι η ψυχαγωγία μικρών και μεγάλων αυτές τις μέρες του καρναβαλιού, ώστε όλοι να ξεφύγουμε από τα προβλήματα της καθημερινότητας.Επεσήμανε επίσης πως πρέπει «να βάζουμε χρώμα στην ζωή μας»,κατά την έκφραση του, ώστε να την ομορφύνουμε. Ακολούθως ο κ. Λάμπρου ευχήθηκε σε όλους καλή σαρακοστή.

Την είσοδο έκανε ο Βασιλιάς Καρνάβαλος που υποδύονταν τον αστροναύτη σε μια προσπάθεια των διοργανωτών να αποδείξουν πως η Πέγεια, η περιοχή τους, βρίσκεται σήμερα σε άλλη διάσταση. Το άρμα του Βασιλιά Καρνάβαλου συνόδευσαν οι εντυπωσιακές μαζορέτες.
Τα άρματα είχαν σατυρικό χαρακτήρα και ήταν εμπνευσμένα από την πολιτική, την καθημερινότητα, τον κινηματογράφο την Disneyland.

Άλλα υποδύονταν την όμορφη κούκλα Άριελ, την ντισκοτέκ την παλιά, τα εκατόν ένα σκυλάκια Δαλματίας, τους Σταυροφόρους του Ακάμα , το κοράλι του Ακάμα, το άρμα Σούπερ Μάριο αλλά και το άρμα « Πίνε κρασί για να έχεις ζωή». Οι εικόνες που παρουσίασαν τα άρματα ήταν φαντασμαγορικές λόγω και της πολυχρωμίας τους και άφησαν το δικό τους αποτύπωμα στην περιοχή.

Μικροί και μεγάλοι μασκαρεύτηκαν με ευφάνταστες μεταμφιέσεις, δίδοντας μια άλλη διάσταση στον όμορφο Δήμο της επαρχίας Πάφου, τον Δήμο Πέγειας ενώ η μουσική σε λατινικούς ρυθμούς ξεσήκωσε τους παρευρισκόμενυς.

Το παρών τους στο καρναβάλι της Πέγειας έδωσαν ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος αλλά και ο πρώην Υπουργός Εσωτερικός Κωνσταντίνος Πετρίδης, καθώς και πλήθος κόσμου τόσο ντόπιοι όσο και ξένοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: