Τρίτη 19 Μαρτίου 2024

Ο Δημήτρης Μαραγκός για την έλλειψη προσωπικού στα κέντρα αναψυχής και όχι μόνο

 

Στο μεγάλο το πρόβλημα εξεύρεσης προσωπικού στα κέντρα αναψυχής και όχι μόνο, αναφέρθηκε σε παρέμβασή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook,  ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Πάφου Δημήτρης Μαραγκός. Καλεί κυβέρνηση και τοπική αυτοδιοίκηση να εξετάσουν πολύ σοβαρά το θέμα.  

 

«Συνομιλώντας με αρκετούς ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής της Πάφου διαπίστωσα ότι, το θέμα εξεύρεσης προσωπικού είναι το μεγαλύτερο που αντιμετωπίζουν.

 

Φαίνεται να μην υπάρχουν Κύπριοι και κοινοτικοί, που να ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με τα κέντρα αναψυχής αλλά και την τουριστική βιομηχανία, γενικότερα.

Οι επαγγελματίες του κλάδου ζητούν να γίνει ευκολότερη και πιο απλοποιημένη η διαδικασία για εργοδότηση υπαλλήλων από Τρίτες χώρες για να μπορέσουν να λειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους, χωρίς προβλήματα.

 

Θα πρέπει και ο Δήμος Πάφου να εμπλακεί στο θέμα και να παρέμβει μέσω του Υπουργείου Εργασίας, ούτως ώστε, σε σύντομο χρονικό διάστημα η κάθε επιχείρηση που επιθυμεί, να μπορεί να εργοδοτεί εργαζόμενους από Τρίτες χώρες, τηρώντας βέβαια τις συλλογικές συμβάσεις και ότι άλλο ζητείται από το αρμόδιο Υπουργείο. Θα πρέπει επίσης, να υπογραφούν διακρατικές συμφωνίες με υπό ένταξη χώρες. Κάτι τέτοιο επίσης θα βοηθήσει στην εξεύρεση προσωπικού.

 

Βέβαια, θέμα προσωπικού αντιμετωπίζουν κι άλλοι κλάδοι και όχι μόνο ο τουρισμός.

Καλείται η κυβέρνηση αλλά και η Τοπική αυτοδιοίκηση να προβληματιστούν στο γεγονός ότι, δεν υπάρχουν Κύπριοι που να ενδιαφέρονται να εργαστούν στην τουριστική βιομηχανία και όχι μόνο».

 

Δημήτρης Μαραγκός

Επιχειρηματίας

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πάφου – Κίνηση Σωτηρία της Πάφου

Τηλ., viber, whatsapp - 99303244

E- mail - marangosekloges@gmail.com

FacebookMarangos Dimitri

Ώρες ραντεβού στο γραφείο – καθημερινά 18.30 μμ – 20.00 μμ

ΒΟΗΘΑΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια: