Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024

Διαμαρτύρονται στην Πάφο για αυξημένους λογαριασμούς νερού

Στη διαπίστωση ότι πολλοί από τους παλαιούς υδρομετρητές δεν λειτουργούσαν σωστά λόγω παλαιότητας, με αποτέλεσμα την εσφαλμένη καταγραφή της κατανάλωσης νερού, προέβη ο Δήμος Πάφου κατά τη διαδικασία αντικατάστασης των παλαιών με νέους «έξυπνους» υδρομετρητές, προηγμένης τεχνολογίας και υψηλής ακρίβειας.

Ο Δήμος εξέδωσε σχετική ανακοίνωση με συστάσεις, με αφορμή παράπονα που έλαβε από πολίτες για ανεξήγητα υψηλή κατανάλωση νερού και αυξημένους λογαριασμούς. Καλεί τους καταναλωτές να είναι προσεκτικοί στη χρήση νερού και να ελέγχουν τους υδρομετρητές για έγκαιρο εντοπισμό τυχόν διαρροών/απωλειών.
Για τον εντοπισμό υπόγειας διαρροής, οι καταναλωτές να βεβαιώνονται ότι έχουν κλείσει όλες τις βρύσες και τα ρουμπινέτα και να παρακολουθήσουν τον υδρομετρητή τους, προστίθεται. Σε περίπτωση που παρατηρηθεί καταγραφή, οι καταναλωτές καλούνται να ενημερώνει την Υπηρεσία του Δήμου στα τηλέφωνα 99603622/ 96910661/ 96910662.
Όπως αναφέρεται, με την ολοκλήρωση του υπό εκτέλεση έργου της εγκατάστασης «έξυπνου» συστήματος παρακολούθησης και διαχείρισης του νερού στην περιοχή του Δήμου, οι καταναλωτές θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την κατανάλωση νερού στα υποστατικά τους σε πραγματικό χρόνο και να ενημερώνονται για ενδεχόμενες διαρροές/ απώλειες μέσω εφαρμογής στο κινητό τους τηλέφωνο.
Σε περίπτωση που καταναλωτής διαπιστώσει ανεξήγητη κατανάλωση, παρακαλείται να επικοινωνεί με τα τηλέφωνα που έχουν κοινοποιηθεί, καταλήγει στην ανακοίνωση του ο Δήμος Πάφου.

κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: