Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΙΚΑΠ ΓΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΡΙΤΕΣ ΧΩΡΕΣ ΚΑΙ ΑΙΤΗΤΕΣ ΑΣΥΛΟΥ


 

Ο Πρόεδρος του ΣΙΚΑΠ Άγγελος Ονησιφόρου και της ΟΣΙΚΑ Νεόφυτος Θρασυβούλου μετέβησαν στη Λευκωσία για να εξετάσουν με τους αρμοδίους,  θέματα που αφορούν το Υπουργείο Εργασίας.

Αναφορικά με τους εργαζόμενους από Τρίτες χώρες, έχει προσληφθεί προσωπικό το οποίο εξετάζει πολύ γρήγορα τις αιτήσεις. Μία υπάλληλος εξετάζει Ελεύθερες περιοχές Αμμοχώστου, Λάρνακα και Λευκωσία και άλλη υπάλληλος εξετάζει Λεμεσό και Πάφο.

Υπάρχει προϊστάμενός τους ο οποίος  παρακολουθεί τη διαδικασία. Λέχθηκε ότι, οι αιτήσεις για εργοδότηση αλλοδαπών από τρίτες χώρες θα εξετάζονται σε 21 μέρες από τη στιγμή που θα κατατεθούν. Στη συνέχεια τηλεφωνούν από το Τμήμα Εργασίας στους  ιδιοκτήτες κέντρων που έχουν υποβάλλει αιτήσεις για να τους ενημερώσουν για το αποτέλεσμα.

Εσείς αγαπητοί συνάδελφοι, να ζητάτε να σας στέλνουν με μειλ την απαντητική επιστολή για να ξεκινήσετε τη διαδικασία εργοδοτησης αλλοδαπών από Τρίτες χώρες. Επίσης, αν υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση να επικοινωνείτε με το Σύνδεσμο μας ΣΙΚΑΠ για να το αναφέρεται.   

Στη συνέχεια συνομίλησαν με τον υπουργό Εργασίας για το θέμα των αιτητών ασύλου, μιας και συνάδελφοι που εργοδοτούν αιτητές, άρχισαν να λαμβάνουν μηνύματα μέσω της πλατφόρμας ΕΡΓΑΝΗΣ, για να τους απολύσουν μιας και άλλαξε το καθεστώς παραμονής τους στη Δημοκρατία και θα πρέπει να φύγουν.

ΣΙΚΑΠ και ΟΣΙΚΑ εκφράσαμε την έντονη δυσαρέσκειά μας για την εξέλιξη αυτή διότι πολλούς από τους αιτητές που έχουμε εργοδοτήσει, έμαθαν τη δουλειά και τώρα καλούμαστε να τους απολύσουμε.

Εντός των ημερών θα συναντηθούμε και πάλι με τον υπουργό Εργασίας από τον οποίο ζητάμε όπως γίνεται άμεση αντικατάσταση των αιτητών ασύλου με εργαζόμενους από τρίτες χώρες, χωρίς αυτοί να συμπεριλαμβάνονται στο ποσοστό του 50% .

Επίσης, ζητείται από τον υπουργό Εσωτερικών όπως οι πολιτικοί πρόσφυγες που πρέπει να φύγουν από τη Δημοκρατία και εργάζονται σε κάποιο κέντρο, να παρατείνετε η παραμονή τους μέχρι να έρθουν οι υπάλληλοι από τρίτες χώρες για αντικατάσταση .

Συνάδελφοι, είμαστε στο πλευρό σας, στο πλευρό των ιδιοκτητών κέντρων αναψυχής. Ότι πρόβλημα έχετε επικοινωνείτε με τον εκτελεστικό μας Γραμματέα στο 99422527, για να το αναφέρεται.

 

ΣΙΚΑΠ ΟΣΙΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: