Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024

Πρόβλημα παραδέχεται ο Δήμος Πάφου με τους "έξυπνους υδρομετρητές"


Μετά από πολλές παρεμβάσεις που είχαν γίνει μέσω του ΦΙΛΟΞΕΝΟΥ για τους υψηλούς λογαριασμούς που πληρώνει αρκετός κόσμος στην Πάφο μετά την τοποθέτηση των λεγόμενων έξυπνων υδρομετρητών, επιτέλους ήρθε η τοποθέτηση του Δήμου Πάφου.  Αναμένουμε τις διορθωτικές ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν από τη Δημοτική Αρχή,  μιας και αρκετοί συμπολίτες μας πλήρωσαν μεγάλα χρηματικά ποσά για νερό.

Ακολουθεί η Ανακοίνωση....

                                                                       ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Εξόφληση λογαριασμών υδατοπρομήθειας που αφορούν την περίοδο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2023
Ο Δήμος Πάφου πληροφορεί το κοινό ότι δίδεται παράταση για την εξόφληση λογαριασμών υδατοπρομήθειας που αφορούν την περίοδο κατανάλωσης Οκτωβρίου έως Δεκεμβρίου 2023 μέχρι και τις 19 Απριλίου 2024.
Ως εκ τούτου, η εξόφληση των λογαριασμών υδατοπρομήθειας εντός της δοθείσας παράτασης δεν επιφέρει επιβολή πρόσθετου τέλους επιβάρυνσης επί του οφειλόμενου ποσού.
Περαιτέρω, το κοινό ενημερώνεται ότι περίπου το 2% των υδρομετρητών που έχουν αντικατασταθεί με «έξυπνους υδρομετρητές» έχουν παρουσιάσει υπερβολικά αυξημένη κατανάλωση σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου διεξάγει εντατικούς ελέγχους για εντοπισμό του προβλήματος και θα επανέλθει με διορθωτικές ενέργειες εκεί και όπου οι υποθέσεις αυτές παρουσιάζουν αδικαιολόγητη αύξηση.


Εμείς στο ΦΙΛΟΞΕΝΟ δεν νομίζουμε πως μόνο το 2% των λεγόμενων έξυπνων υδρομετρητών παρουσίασε πρόβλημα. Θα αναμένουμε να δούμε πότε και με ποιον τρόπο θα αποκατασταθεί η αδικία. Επίσης, δεν έχουμε καταλάβει γιατί καθυστερούν μέχρι και ένα μήνα, για να προχωρήσουν στη μέτρηση του νερού. Για παράδειγμα οι περισσότερες μετρήσεις Οκτωβρίου - Δεκεμβρίου έγιναν γύρω στις 25 Ιανουαρίου 2024, με αποτέλεσμα η χρεώση να αλλάζει κλίματα, αρκετά πιο ακριβή.
Όποιος έχει διαπιστώσει υπερχρέωση νερού να στείλει μειλ στα Παράπονα του Δήμου Πάφου, μαζί με τον λογαριασμό (επισύναψη) και θα επικοινωνήσουν μαζί σας..politis@pafos.org.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια: