Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Στις 11 Ιανουαρίου 2015 οι εκλογές για ανάδειξη Δημάρχου στην Πάφο

Από σήμερα το μεσημέρι, ο κ. Σάββας Βέργας έχει παραιτηθεί από τη θέση του Δημάρχου Πάφου δήλωσε το απόγευμα ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος ...

ο οποίος πρόσθεσε ότι “το μεσημέρι, με επισκέφθηκαν οι δικηγόροι του Δημάρχου Πάφου κ. Σάββα Βέργα και μου επέδωσαν γραπτώς την παραίτηση του”.





Ο Υπουργός Εσωτερικών είπε ότι “σύμφωνα με τις διατάξεις του περί Δήμων Νόμου, σε περίπτωση κένωσης θέσης Συμβούλου ή Δημάρχου, η διενέργεια αναπληρωματικής εκλογής γίνεται με Διάταγμα του Υπουργού Εσωτερικών, το οποίο θα δημοσιευτεί στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας και με το οποίο ορίζεται ημερομηνία εκλογής εντός 45 ημερών από της κενώσεως της θέσης”.


“Άρα, θα προκηρυχθούν αναπληρωματικές εκλογές για την πλήρωση της θέσης του Δημάρχου Πάφου, οι οποίες θα διενεργηθούν στις 11 Ιανουαρίου 2015», είπε ο Υπουργός Εσωτερικών.



Ακολούθως και απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσο οι εκλογές αφορούν μόνο τη θέση του Δημάρχου ή ολόκληρο το Δημοτικό Συμβούλιο, ο κ. Χάσικος είπε ότι «οι εκλογές αφορούν μόνο τη θέση του Δημάρχου και σε ό,τι αφορά τους Δημοτικούς Συμβούλους, δεν υπάρχει καμία απολύτως αλλαγή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: