Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Ο Πρόεδρος της Κύπρου δεν συναντήθηκε με τον “ευεργέτη” των …600 δισ. ευρώ Αρτέμη Σώρρα


Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης ΔΕΝ συναντήθηκε με τον κ. Αρτέμιο Σώρρα, ο οποίος υποστηρίζει χωρίς να παρουσιάσει ποτέ στοιχεία και αποδείξεις, πως διαθέτει 600 δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία μάλιστα διατείνεται ότι τα διαθέτει για να αγοράσει το χρέος της Ελλάδας και της Κύπρου.


 Επικοινωνήσαμε με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο της Κύπρου, κ. Χρήστο Στυλιανίδη, ο οποίος διαβεβαίωσε πως δεν έχει γίνει συνάντηση του κ. Αναστασιάδη με τον εν λόγω κύριο.
Οι φήμες ξεκίνησαν από το περιβάλλον του κ. Σώρρα με αφορμή μία είδηση του τηλεοπτικού σταθμού ΣΙΓΜΑ της Λευκωσίας, σύμφωνα με την οποία “στην Κύπρο ήταν τα τελευταία 24ωρα εκπρόσωποι αμερικανικών τραπεζών και επενδυτικών κολοσσών, με στόχο σ’ αυτήν τη φάση καθαρά αναγνωριστικό για το ενδεχόμενο επενδυτικών ευκαιριών στο νησί”.
Από τα αποκλειστικά πλάνα του τηλεοπτικού σταθμού, είναι επίσης βέβαιο ότι ο κ.Σώρρας δεν ήταν μέλος αυτής της αποστολής. Ο κ. Σώρρας βρίσκεται στην Κύπρο, και μάλιστα έδωσε συνεντεύξεις στο Mega Κύπρου και αλλού, στις οποίες υποστήριξε και πάλι ότι είναι ο “σωτήρας” της Ελλάδας και της Κύπρου.
Σύμφωνα με το «ΣΙΓΜΑ», οι επαφές αυτές έγιναν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Οι Αμερικανοί συναντήθηκαν πρώτα με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο οποίος, σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, αφού τους ευχαρίστησε για το ενδιαφέρον τους, τους παρέπεμψε αμέσως στον υπουργό Οικονομικών, ο οποίος τους άκουσε με πολύ ενδιαφέρον και τους προέτρεψε να έρθουν σε επαφή με ανώτερα στελέχη των δύο τραπεζών Κύπρου και Λαϊκή.
Οι δύο Αμερικανοί, που είναι εκπρόσωποι μιας αμερικανικής τράπεζας και μιας επενδυτικής εταιρείας και επισκέφθηκαν με δική τους πρωτοβουλία την Κύπρο, ζήτησαν κάποια στοιχεία με σκοπό να προβούν σε εκτίμηση δεδομένων και να καταλήξουν αν αξίζει τον κόπο να επενδύσουν.
Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, τόσο η Αμερικανική τράπεζα όσο και η επενδυτική εταιρεία δραστηριοποιούνται σε αναδιαρθρώσεις τραπεζών, σε όλο τον κόσμο, προσφέροντας ρευστότητα με την επένδυση κεφαλαίων.
Η εφημερίδα Greek News, εκδότης της οποίας είναι ο Αποστόλης Ζουπανιώτης, έγραψε τα εξής:
Ο λύκος χαίρεται στην αναμπουμπούλα: Νομίζαμε πως είχαμε ησυχάσει από τη φαιδρή των «τρισεκατομμυριούχων» της παρέας του Σώρρα και του γιατρού Λαμπράκη, αλλά επειδή ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται, με την κρίση στην Κύπρο έκαναν εκ νέου «δυναμική» παρέμβαση, διά της πλαγίας όπως πάντα οδού.
Ετσι, μεσοβδόμαδα κάποιος ας τον πούμε δημοσιογράφος από ένα σταθμό της Κατερίνης έκανε τηλεφωνικά παρέμβαση σε μάλλον αρκετά ελαφριά εκπομπή του ΡΙΚ που δέχεται τηλεφωνήματα ακροατών, για να τους ενημερώσει ότι οι κ.κ. Λαμπράκης και Σώρρας ήταν στην Κύπρο, έξω μάλιστα από τη βουλή, με κάποια δισεκατομμύρια.
Δεν τους πήραν βέβαια στα σοβαρά. Εκτός κι αν λέγοντας Κύπρο, εννοούσαν Κυπριακή Ταβέρνα της Αστόριας, όπου ο γιατρός εθεάθη το βράδυ της Πέμπτης (στον δεύτερο όροφο δηλαδή) μετά των 6-7 ομογενών εθνοσωτήρων.
Ευτυχώς μόνο κάποιοι εντελώς ψεκασμένοι και πυροβολημένοι τους δίνουν ακόμη σημασία κι ελπίζω σ’ αυτούς να μην συμπεριλαμβάνονται και κάποιοι φίλοι μου στα νότια της Crescent, όπου από σπόντα – μέσω αθηναϊκής εκπομπής δηλαδή – έκανε πάλι την εμφάνισή του ο φοβερός και τρομερός, λογιότατος Αρτέμης Σώρρας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

kyrie stilianidi giati den ton katagkilete, den mpori na empezin me tin xora kai me ton proedron na tou kanete minisin gia na doume ti einai telos panton aytos