Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Το κρουαζιερόπλοιο “Europa” στο λιμανάκι της Κ. Πάφου


Κρουαζιερόπλοιο που εκτελεί κρουαζιέρες στην λεκάνη της Μεσογείου έριξε άγκυρα  στις 8: 00 το πρωί στο λιμανάκι της Κάτω Πάφου.
Το τεράστιο κρουαζιερόπλοιο με την ονομασία  “Europa”   έφτασε το πρωί στην Πάφο από το Πορτ Σάιντ της Αιγύπτου,  δένοντας ουσιαστικά στο λιμανάκι της Κάτω Πάφου τέταρτο σταθμό της περιοδείας του στη Μεσόγειο.


Οι 337 επιβαίνοντες μπόρεσαν να βγουν στην  στεριά με μικρά πλοιάρια .
Το τεράστιο κρουαζιερόπλοιο ξεκίνησε από το Dubai στην συνέχεια αγκυροβόλησε στο Αμπου Ντάμπι, στην συνέχεια στο τουριστικό θέρετρο Σαρμ ελ Σέικ. Σήμερα κατέπλευσε στο λιμανάκι της Κάτω Πάφου .
Το Europa έχει δηλώσει στις λιμενικές αρχές της Πάφου ως ώρα αναχώρησης του στις 16:00 το απόγευμα από το λιμανάκι της Κάτω Πάφου  με προορισμό την Ρόδο.

Ακολούθως θα αγκυροβολήσει στη Σύμη και τελικός προορισμός είναι η Valetta στην Μάλτα .  Οι επιβαίνοντες  είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το λιμανάκι της Κάτω Πάφου αλλά και τα αξιοθέατα της περιοχής.
Παράγοντες του τουρισμού εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την άφιξη του κρουαζιερόπλοιου.

Ο δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας ανέφερε πως θα προσφερθεί κάθε δυνατή βοήθεια και εξυπηρέτηση στους επισκέπτες, ώστε παρόμοιες επισκέψεις να πραγματοποιηθούν και στο μέλλον. Πρόκειται είπε για ένα από τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια και στόχος μας είναι να φιλοξενήσουμε και άλλα στο μέλλον.
Ο κ. Βέργας επανέφερε και το θέμα του αγκυροβολίου ζητώντας παράλληλα από την Αρχή Λιμένων που είναι ιδιοκτήτης του λιμανιού της Κάτω Πάφου, μετά την απόφαση του υπουργικού, να συνεργαστεί με την δημοτική αρχή  για την καλύτερη αξιοποίηση του λιμανιού.

Ο κ. Βέργας που καλωσόρισε τους επισκέπτες ανέφερε πως σε συνομιλία που είχε μαζί τους εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για την επίσκεψη τους στην Πάφο

Δεν υπάρχουν σχόλια: