Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Ηλεκτρονικά είδη μεγάλης αξίας ξάφρισαν πέντε Ρουμάνοι από κατάστημα στην Λάρνακα


Πέντε άτομα ρουμανικής καταγωγής συνέλαβε χθες βράδυ η Αστυνομία, τα οποία σχετίζονται με διάρρηξη που διεπράχθη την Τετάρτη το βράδυ σε κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών στην Οδό Ερμού στη Λάρνακα. Στα διαμερίσματα των Ρουμάνων εντοπίστηκε μεγάλος αριθμός κινητών τηλεφώνων, τηλεοράσεων, ηλεκτρονικών υπολογιστών, φωτογραφικών μηχανών, i – Pad και 18 γραμμάρια φυτικής ύλης κάνναβης.


Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας υπαστυνόμος Χρήστος Ανδρέου ανέφερε ότι «χθες γύρω στις 11 το πρωί καταγγέλθηκε στην Αστυνομία ότι το προηγούμενο βράδυ διαρρήχθηκε κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών που βρίσκεται στην Οδό Ερμού, από το οποίο κλάπηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές, i–Pad, τηλέφωνα, φωτογραφικές μηχανές και άλλα συνολικής αξίας 20 περίπου χιλιάδων ευρώ».

Πρόσθεσε ότι «από εξετάσεις που έγιναν από την Αστυνομία εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον Ρουμάνου ηλικίας 38 χρόνων, ο οποίος εντοπίστηκε και από έρευνα που έγινε στο διαμέρισμα όπου διέμενε στη Λάρνακα, ανακαλύφθηκαν 18 γραμμάρια πράσινης φυτικής ύλης κάνναβης. Εντός του διαμερίσματος εντοπίστηκαν επίσης τρία κινητά τηλέφωνα μέσα στις συσκευασίες τους, ένα i-Pad και μία φωτογραφική μηχανή τα οποία αναγνωρίστηκαν ως αντικείμενα της διάρρηξης του καταστήματος στην Οδό Ερμού».

Ανακρινόμενος από την Αστυνομία «ο 38χρονος παραδέχθηκε την διάπραξη του αδικήματος και κατονόμασε άλλα τρία άτομα, επίσης από τη Ρουμανία, μια γυναίκα 48 χρόνων και δύο άνδρες ηλικίας 26 και  21 χρόνων αντίστοιχα. Από έρευνα που έγινε στην κατοικία όπου διέμεναν, εντοπίστηκαν και άλλα αντικείμενα όπως κινητά τηλέφωνα, i - Pad και φωτογραφικές μηχανές, τα οποία επίσης αναγνωρίστηκαν ως αντικείμενα τα οποία κλάπηκαν από το συγκεκριμένο κατάστημα στην Οδό Ερμού».

Ο κ. Ανδρέου ανέφερε ακόμα ότι «η Αστυνομία προέβη σε έρευνα στην περιοχή όπου και εντοπίστηκε αυτοκίνητο το οποίο φαίνεται να χρησιμοποιεί ο ένας από τους τέσσερις Ρουμάνους. Μέσα στο αυτοκίνητο εντοπίστηκαν διάφορα είδη ηλεκτρονικών ειδών όπως τηλεοράσεις, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και καινούργια κινητά τηλέφωνα, τα οποία επίσης αποτελούν αντικείμενα διάρρηξης του συγκεκριμένου καταστήματος».
Οι τέσσερις Ρουμάνοι συνελήφθηκαν από την Αστυνομία και αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: