Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Φλαούνες από την Λέσχη Εθελοντών Αλληλεγγύη στις άπορες οικογένειες


Συναισθήματα συγκίνησης και χαράς θα προσφέρει  στους πάσχοντες συνανθρώπους μας η πρωτοβουλία της Λέσχης Εθελοντών Αλληλεγγύη με την προσφορά φλαούνας την Μεγάλη Τετάρτη . 20 περίπου εθελόντριες της Λέσχης Εθελοντών Αλληλεγγύη  από την Πάφο από πολλές κοινότητες της επαρχίας από τη Γεροσκήπου , την Λέμπα , την Έμπα, την Άρμου  συγκεντρώθηκαν για την παρασκευή της παραδοσιακής φλαούνας, το απόγευμα της Κυριακής. 



Η εθελόντρια Μαρία Στυλιανού από την Λέμπα δήλωσε πως οι εθελόντριες χωρίστηκαν σε ομάδες ενώ η κάθε ομάδα αναλάμβανε τα δικά της καθήκοντα άλλη για να ανοίξει φύλλο, άλλη για να τοποθετήσει το σησάμι, άλλη για να κλείσει τις φλαούνες  και άλλη για να τοποθετήσει το αυγό και μετά να τις φουρνίσει.
Η Παυλίνα Μενελάου – Πάτσαλου  αντιπρόεδρος της Λέσχης Εθελοντών Αλληλεγγύη ανέφερε πως οι φλαούνες αφού παρασκευαστούν θα δοθούν σε  350 οικογένειες που στηρίζει η Λέσχη Εθελοντών Αλληλεγγύη . Τα υλικά προσφέρθηκαν από την υπεραγορά Βλαδίμηρου ενώ το χώρο για την παρασκευή και το ψήσιμο της φλαούνας  παραχώρησε ο φούρνος «Σταμάτη» στην βιομηχανική περιοχή της Πάφου.
Η Λέσχη Εθελοντών Αλληλεγγύη  διοργανώνει επίσης την Μεγάλη Τετάρτη εκδήλωση το « Κυνήγι του αυγού» για τα παιδάκια των άπορων οικογενειών.  Στην εκδήλωση στο πλαίσιο της οποίας θα διοργανωθούν πολλά παιχνίδια και θα προσφερθούν πολλά δώρα, και  θα μπορούν να συμμετάσχουν παιδάκια όλων των ηλικιών. Στην εκδήλωση αντί εισιτηρίου θα προσφέρονται τρόφιμα προς στήριξη των άπορων οικογενειών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: