Δευτέρα, 29 Απριλίου 2013

Ναυτική τραγωδία ανοιχτά της Μεθώνης. Δύο νεκροί και οκτώ αγνοούμενοι μετά από σύγκρουση δύο φορτηγών πλοίων


Τις σορούς δύο εκ των συνολικά δέκα αγνοουμένων ναυτικών από τη Συρία εντόπισαν λίγο πριν τις 9:30 τα σκάφη του λιμενικού που συμμετέχουν στις έρευνες ανοιχτά της Μεθώνης μετά την βύθιση του φορτηγού πλοίου Πίρι Ρέις τα ξημερώματα της Μ. Δευτέρας.Το Πίρι Ρεις σημαίας Κουκ Άιλαντς και ιδιοκτησίας Turkey Emiroglou Shipping, που είχε ξεκινήσει από την Αλγερία και μετέφερε λίπασμα με προορισμό την Ουκρανία, συγκρούστηκε για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στις 5:43 με το επίσης φορτηγό πλοίο Κον Σαουθ σημαίας Αντίγκουα και Μπαρμπέιντος με 16 ναυτικούς που είναι όλοι καλά στην υγείας τους.

Πλοιοκτήτρια εταιρεία του Κον Σαουθ, που είχε αποπλεύσει από την Τούσλα Τουρκίας με προορισμό τη Μάλτα, είναι η γερμανική Reederei Erwin Strahlmann.

Η σύγκρουση των δύο πλοίων έγινε 78χλμ. νοτιοδυτικά της νήσου Σαπιέντζα στις νοτιοδυτικές ακτές της Μεσσηνίας, απέναντι από τη Μεθώνη.

Στις έρευνες για τον εντοπισμό των άλλων οχτώ ναυτικών συμμετέχουν τέσσερα παραπλέοντα σκάφη, δύο πλωτά του λιμενικού, ένα αεροσκάφος C-130 και ένα ελικόπτερο Σικόρσκι.

Οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή είναι καλές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: