Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Το Ινστιτούτο Κύπρου διοργανώνει τη δεύτερη Σχολή NESTER για τις Συγκεντρωμένες Ηλιακές Τεχνολογίες (CST)


To Ινστιτούτο Κύπρου ανακοινώνει την υλοποίηση, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, της σχολής για θέματα Ηλιακής Ενέργειας Συγκεντρωτικού τύπου (Concentrated Solar Thermal - CST), η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος NESTER και φέρει την ονομασία NESTER SCHOOL 2017.
H Σχολή απευθύνεται τόσο σε ερευνητές στα πρώτα στάδια της καριέρας τους, όσο και σε πιο έμπειρους ερευνητές που θέλουν να αναπτύξουν γνώση σε μία νέα κατηγορία εξειδίκευσης. Η σχολή NESTER προσφέρει μια ταχύρρυθμη επισκόπηση της τεχνολογίας CST κατά την διάρκεια της πρώτης εβδομάδας, την οποία θα ακολουθήσουν πιο εξειδικευμένες διαλέξεις σε επιλεγμένα θέματα, από ειδικούς παγκοσμίου βεληνεκούς. Τα θέματα αυτά περιλαμβάνουν:

·         Λανθάνουσα θερμότητα / Αποθήκευση θερμικής Ενέργειας, ΑΘΕ (Latent heat TES)
·         Θερμο-χημική αποθήκευση (Thermochemical storage)
·         Υλικά για συστήματα θερμικής αποθήκευσης: Προδιαγραφές και μέθοδοι χαρακτηρισμού (Materials for thermals storage systems: requirements and characterization methods)
·         Θερμο-φυσικές και χημικές ιδιότητες για μείγματα τηγμένων αλάτων (Thermophysical and chemical properties of molten salt mixtures)
·         Ενσωμάτωση της αποθηκευμένης θερμικής ενέργειας με συστήματα παραγωγής ατμού (Integrated heat storage/steam generation solutions)
·         Μοντελοποίηση μιας δεξαμενής, με θερμοκλινές, για θερμικά συστήματα αποθήκευσης (Modelling of single tank, packed bed thermocline heat storage systems)
·         Ενσωματωμένα ΑΘΕ σε Συγκεντρωμένη ηλιακή ενέργεια, ΣΗΕ (Integration of TES in a CSP plant)
·         Εξιδανίκευση / Βελτιστοποίηση προγράμματος ΑΘΕ (Optimisation of TES scheduling)
·         Οικονομικά θέματα και Επίπεδο Ετοιμότητας Τεχνολογίας, ΕΕΤ των ΑΘΕ (Economic aspects and TRL of TES)

Δεν υπάρχει χρέωση για την εγγραφή. Οικονομική υποστήριξη ή υποτροφίες για μεταφορικά και διαμονή θα παρέχονται μόνο σε επιλεγμένο αριθμό συμμετεχόντων.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο NESTER διατίθενται στην ιστοσελίδα του έργου, ή επικοινωνώντας με το nester.school@cyi.ac.cy. Μπορείτε να εγγραφείτε στο σχολείο εδώ.