Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

Στο Όσλο η μητέρα της Μαρί Ελένης


Τέλος καλό όλα καλά για την μικρή Μαρί Ελένη που είχε απαγάγει ο πατέρας της έξω από νηπιαγωγείο. 
Αίσιο τέλος είχε η υπόθεση απαγωγής της τετράχρονης Μαρί  Ελένης, τον περασμένο Απρίλιο, έξω από το νηπιαγωγείο, που φοιτούσε στη Λευκωσία. η οποία συγκλόνισε το παγκύπριο.
 
Ο πατέρας της, Τόρκελ Γκρίμσρουντ, παραδόθηκε μετά από συμφωνία με τη νορβηγική Αστυνομία και ανακρίνεται από τις νορβηγικές Αρχές, κατηγορούμενος για αρπαγή και κακοποίηση παιδιού.
 
Στο Όσλο μετέβη η μητέρα της 4χρονης Μαρί – Ελένης για να την παραλάβει και να επιστρέψουν σήμερα μαζί στην Κύπρο.
 
Σύμφωνα με τον δικηγόρο της μητέρας, Λάρη Βραχίμη, η γυναίκα είχε ενημερωθεί από την περασμένη Παρασκευή ότι ο πατέρας επρόκειτο να παραδοθεί στις νορβηγικές Αρχές, κάτι που έγινε χθες το μεσημέρι.
 
Αμέσως, είπε, βρήκε ένα εισιτήριο και αναχώρησε για το Όσλο μόνη της, ενώ σήμερα θα μεταβαίνουν και συγγενικά της πρόσωπα.
 
Λόγω του ότι έφτασε πολύ αργά τη νύχτα στη Νορβηγία και με δεδομένη την διαφορά της ώρας δεν είδε ακόμα το παιδί της, με αποτέλεσμα εξελίξεις να αναμένονται εντός των επόμενων ωρών.  
 
Σύμφωνα με τον κ. Βραχίμη όλες οι ενδείξεις συνηγορούν πως ο Τόρκελ Γκρίμσρουντ όλο αυτό το χρονικό διάστημα βρισκόταν στην ευρύτερη περιοχή Κύπρου – Ελλάδας και διακινούνταν με κότερο. Φαίνεται ότι τις τελευταίες μέρες έφυγε από την Ελλάδα οδικώς για τη Νορβηγία.   
 
Σημαντικό ρόλο στο αίσιο τέλος της περιπέτειας της μικρή Μαρίε Ελένη φαίνεται να έπαιξε, δήλωσε ο κ. Βραχίμης, το γεγονός ότι οι νορβηγικές Αρχές παγοποίησαν τους λογαριασμούς του, με αποτέλεσμα να τον στριμώξουν και να αναγκαστεί να παραδοθεί.   
 
Τον περασμένο Αύγουστο δικαστήριο στο Όσλο είχε αποφανθεί ότι ο πατέρας θα έπρεπε να παραδώσει το παιδί στη μητέρα του, ενώ στις 13 Σεπτεμβρίου κατέστησε σαφές ότι ο 48χρονος δεν δικαιούτο να διεκδικήσει την κηδεμονία του κοριτσιού.
 
Η έρευνα των νορβηγικών Αρχών εκτείνεται και στη διαπίστωση του τρόπου, που ο απαγωγέας-πατέρας ταξίδεψε με το παιδί απαρατήρητος σ’ όλη την Ευρώπη.