Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Ο καιρός στην Κύπρο σήμερα


Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.
 
Σήμερα, θα υπάρχουν περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό αλλά και διαστήματα με αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες ενδέχεται τοπικά να δώσουν μεμονωμένες, ελαφρές κυρίως, βροχές.
Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, το πρωί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ για να καταστούν αργότερα μέτριοι και παροδικά στα προσήνεμα παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ, της ίδιας διεύθυνσης. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 25 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νότια και στα ανατολικά παράλια, στους 23 στα δυτικά και βόρεια παράλια και στους 12 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
 
Απόψε, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά μέχρι νοτιοδυτικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη, στα νότια και στα ανατολικά παράλια και μέχρι ταραγμένη, στα υπόλοιπα παράλια. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 13 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 15 στα παράλια και στους 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
 
Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο παροδικά αυξημένες νεφώσεις που θα παρατηρούνται κυρίως μετά το μεσημέρι ενδέχεται να δώσουν σε κάποιες περιοχές μεμονωμένες βροχές.
 
Την Πέμπτη και την Παρασκευή, παροδικά αυξημένες νεφώσεις που θα παρατηρούνται κατά διαστήματα πιθανό να δώσουν τοπικά μεμονωμένες βροχές χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο για μεμονωμένη καταιγίδα.
 
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση την Τετάρτη και περαιτέρω μικρή πτώση την Πέμπτη και την Παρασκευή.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ