Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Τον κτύπησε με μπαστούνι του γκολφ. Στο δικαστήριο η υπόθεση

Ενώπιον του μόνιμου Κακουργιοδικείο που συνεδριάζει στην Πάφο προσήχθη σήμερα ο 56χρονος αλλοδαπός για την υπόθεση πράξης που σκοπεύουν σε πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης σε βάρος 42χρονου συμπατριώτη του.

Το Δικαστήριο όρισε την υπόθεση για τις 3. 11.2017 στις 09:00 το πρωί  για επιβολή ποινής.
Στην σημερινή δικάσιμο η  συνήγορος υπεράσπισης του 56χρονου, δικηγόρος  Βαλεντίνα Χαραλάμπους, προχώρησε στην αγόρευση της σημειώνοντας πως ο κατηγορούμενος απολογείται και παραδέχτηκε την κατηγορία που αντιμετωπίζει αυτή της πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης.
Παραδέχτηκε επίσης, ότι χτύπησε τον ομοεθνή και συγκάτοικο του όμως επέδειξε μεταμέλεια μέσω της ιδίας.
Η κ. Χαραλάμπους αναφέρθηκε στην αγόρευση της,  στο προχωρημένο της ηλικίας του πελάτη της , στην άμεση παραδοχή του, στο λευκό ποινικό μητρώο, στην έλλειψη προσχεδιασμού, στην συνεργασία του με τις αρχές, στην εργατικότητα του , στο μεγάλωμα δύο παιδιών της πρώην συζύγου του αλλά  και στην πρόθεση του να καταβάλει αποζημίωση προς τον παραπονούμενο ύψους 10.000 ευρώ σε μηνιαίες δόσεις των 200 ευρώ.

Η κ. Χαραλάμπους συμφώνησε ότι ήταν σοβαρό το τραύμα του παραπονούμενου όχι όμως σε τέτοιο βαθμό αφού την επόμενη της χειρουργικής επέμβασης που του υποβλήθηκε, ήταν σε θέση να δώσει κατάθεση με πλήρη διαύγεια και με πάσα λεπτομέρεια.

Η συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου αναφερόμενη στα γεγονότα είπε πως ο  56χρονος με τον 42χρονο συμπατριώτη του και παραπονούμενο  συγκατοικούσαν  στο ίδιο διαμέρισμα στην συνοικία του Μουτάλου. Ο κατηγορούμενος κατέβαλε την αποπληρωμή του ενοικίου και τα έξοδα συντήρησης του σπιτιού ενώ ο παραπανούμενος κατέβαλε το φαγητό.

Οι δυο, είπε η κ. Χαραλάμπους, άρχισαν να τσακώνονται για ασήμαντη αφορμή όταν ο 42χρονος επέστρεψε στο σπίτι υπό την επήρεια αλκοόλης από έξοδο του,  άναψε το φως, τη τηλεόραση και δημιουργήθηκε θόρυβος με αποτέλεσμα ο κατηγορούμενος να ξυπνήσει τρομαγμένος.
Μετά από έντονη λογομαχία που είχαν ο 56χρονος φέρεται να άρπαξε ένα μπαστούνι του γκολφ με το οποίο κτύπησε τον 42χρονο με αποτέλεσμα το μπαστούνι να μοιραστεί στα δυο. Ακολούθως , πάνω στην συμπλοκή,  ο 56χρονος φέρεται  να κάρφωσε το σιδερένιο τμήμα του μπαστουνιού στο πλευρό του συμπατριώτη του.
Το θύμα της απόπειρας ο  42 χρόνος  νοσηλεύτηκε μάλιστα στο ΓΝ  Πάφου με σοβαρό τραύμα στο θώρακα.

Η συνήγορος υπεράσπισης του 56χρονου ανέφερε ακόμη πως σήμερα ο πελάτης της με τον παραπονούμενο διατηρούν φιλικές σχέσεις.

Από την πλευρά της η κατηγορούσα αρχή ανέφερε πως το τραύμα του παραπονούμενου ήταν πολύ σοβαρό αφού τέθηκε σε κίνδυνο η ζωή του και πως αν δεν υποβάλλονταν σε άμεση χειρουργική επέμβαση θα μπορούσε να είχε πεθάνει.
Ακολούθως ζήτησε κάποιες διευκρινήσεις σε κάποια σημεία της αγόρευσης της συνηγόρου υπεράσπισης του 56χρονου, σημειώνοντας πως ο κατηγορούμενος και ο παραπονούμενος είχαν ισότιμη σχέση συγκατοίκησης και πως ο ένας δεν φιλοξενούσε τον άλλον.
Η κατηγορούσα αρχή είπε ακόμη,  πως ο παραπονούμενος δεν σεβάστηκε τον ύπνο του κατηγορούμενου και ακολούθως αναφέρθηκε στην ένταση της κακής συμπεριφοράς του παραπονούμενου.
Η δικαστής του Μόνιμου Κακουργιοδικείου που συνεδριάζει στην Πάφο ανέφερε πως εφόσον η συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου αποδέχτηκε τα παραδεκτά γεγονότα δεν τίθεται κανένα θέμα. 
Σημειώνεται πως το θύμα μετά το επεισόδιο υποβλήθηκε  σε χειρουργική επέμβαση, αφού είχε  επηρεαστεί ο πνεύμονας του, και νοσηλεύτηκε  στην Μονάδα Εντατικής θεραπείας του Νοσοκομείου Πάφου.
Πηγή: ΚΥΠΕ