Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

Μοντέλο από τη Ρωσία πέθανε στη διάρκεια επίδειξης μόδας


Ένα μοντέλο από τη Ρωσία, ηλικίας μόλις 14 ετών, πέθανε στην Κίνα κατά τη διάρκεια ενός fashion show με διάρκεια 13 ωρών!



Η Vlada Dzyuba ετοιμαζόταν να περπατήσει για μία ακόμα φορά στην πασαρέλα σε επίδειξη μόδας στη Σανγκάη, όταν κατέρρευσε στο πάτωμα. Ολοι έτρεξαν πάνω της και προσπάθησαν να τη βοηθήσουν, αλλά το νεαρό κορίτσι δεν επανερχόταν… Το ασθενοφόρο έφτασε γρήγορα και τη μετέφερε στο πλησιέστερο νοσοκομείο. Το κορίτσι είχε πέσει σε κώμα και παρέμεινε σε αυτή την κατάσταση για δύο ημέρες, οπότε και δυστυχώς κατέληξε… Οι γιατροί δήλωσαν, σύμφωνα με τους Siberian Times, ότι πέθανε από μηνιγγίτιδα η οποία πυροδοτήθηκε από υπερκόπωση. 


Η μητέρα της Vlada που ήταν στη Ρωσία, ενώ είχε στείλει για τρεις μήνες το παιδί της στην Κίνα να δουλέψει ως μοντέλο, δεν κατάφερε να φτάσει εγκαίρως ώστε να δει την κόρη της ζωντανή έστω μία τελευταία φορά. Όπως δήλωσε σε ΜΜΕ, το κορίτσι την έπαιρνε συχνά τηλέφωνο και παραπονιόταν ότι δεν προλαβαίνει ούτε να κοιμηθεί από την πολλή δουλειά. 

«Με έπαιρνε τηλέφωνο και μου έλεγε πως είναι πολύ κουρασμένη. Ηθελε να κοιμηθεί. Πρέπει να ξεκινούσε η ασθένειά της, άρχισε να έχει και πυρετό. Ούτε εγώ μπορούσα να κοιμηθώ με αυτά που μου έλεγε και της έλεγα να πάει στο νοσοκομείο».


Σύμφωνα με όσα αποκαλύφθηκαν, η Vlada είχε προσληφθεί από πρακτορείο μοντέλων με ελάχιστα χρήματα και χωρίς ιατρική ασφάλιση. Σύμφωνα με το συμβόλαιο της υποτίθεται ότι θα δούλευε στην Κίνα μόνο τρεις ώρες την ημέρα… Στη Ρωσία είναι συνηθισμένο, ανήλικα κορίτσια να πηγαίνουν να δουλεύουν για κινεζικά πρακτορεία υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες…