Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

Πέρασαν χειροπέδες σε Κύπριο για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση

Συνελήφθη 58χρονος Κύπριος από τη Λάρνακα, αφού φέρεται να εξαπατούσε το Ελληνικό Δημόσιο και όχι μόνο.

Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο», οι ελλαδικές Αρχές ζήτησαν και πέτυχαν τη σύλληψη και την έκδοσή του, με τελεσίδικη απόφαση η οποία εκδόθηκε την Τρίτη από το Εφετείο.
Συγκεκριμένα, ο 58χρονος συνελήφθη δυνάμει δικαστικού εντάλματος σύλληψης και το Επαρχιακό Δικαστήριο διέταξε την έκδοσή του. Ασκήθηκε έφεση, η οποία όμως δεν διαφοροποίησε τα δεδομένα, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με τη διαταγή του Εφετείου, να πρέπει να παραδοθεί στις ελλαδικές Αρχές εντός δέκα ημερών από την έκδοση της απόφασης.
Στην απόφαση προστέθηκαν νέα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία την 1η Ιουλίου του 2016, εκδόθηκε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης, το οποίο «αφορά τα κατ’ ισχυρισμόν αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση μαζί με άλλα άτομα, με σκοπό την απάτη για προσκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους εις βάρος περιουσίας ιδιωτών, τραπεζών που εδρεύουν στην Ελλάδα και το Ελληνικό Δημόσιο, τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του έτους 2002 έως τουλάχιστον και του Δεκεμβρίου του 2013».
Να αναφερθεί ότι προκειμένου να αποτρέψει την έκδοσή του, ο 58χρονος προέταξε τα προβλήματα υγείας τα οποία αντιμετωπίζει, καθώς και το γεγονός ότι έχουν παρέλθει αρκετά χρόνια από τη διάπραξη των κατ’ ισχυρισμόν αδικημάτων και δεν θα μπορούσε να εξεύρει μαρτυρία για την υπεράσπισή του, με αποτέλεσμα να μην τύχει δίκαιης δίκης. Το Εφετείο, επί του προκειμένου, σημείωσε πως αυτά δεν αποτελούν λόγους για τη μη έκδοσή του.