Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

Η 28η Οκτωβρίου σε Κύπρο και Ελλάδα


Με κάθε λαμπρότητα ο κυπριακός ελληνισμός θα εορτάσει την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.
 
Στις 10 θα τελεστεί στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννη, στη Λευκωσία, πανηγυρική δοξολογία, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου.
 
Θα παραστούν ο Προέδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, συνοδευόμενος από τον Πρέσβη της Ελλάδας Ηλία Φωτόπουλου, τον Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Καδή. Θα παραστούν επίσης, μέλη της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας.
 
Tιμητικό απόσπασμα της Εθνικής Φρουράς και η φιλαρμονική της Δύναμης θα αποδίδουν τιμές στον χώρο μπροστά από τον καθεδρικό ναό. 
 
Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Αναπληρωτής Καθηγητής Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κύπρου Πέτρος Παπαπολυβίου.
 
Στις 11:00 π.μ. θα πραγαμτοποιηθεί μπροστά από το οίκημα της Ελληνικής Πρεσβείας παρέλαση  παλαιών πολεμιστών, σπουδαστών Ανώτερων και Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, μαθητών σχολών Μέσης Εκπαίδευσης, Προσκόπων, Σωματείων και Οργανώσεων τον χαιρετισμό της οποίας θα δεχθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Παρελάσεις θα πραγματοποιηθούν και στις άλλες πόλεις.
 
Στην Ελλάδα μεγάλη στρατιωτική παρέλαση θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 στη Θεσσαλονίκη τον χαιρετισμό της οποίας θα δεχθεί ο Προέδρος της ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.
 
Την Κυπριακή Δημοκρατία θα εκπροσωπήσει ο Υπουργός Άμυνας, Χριστόφορος Φωκαΐδης.