Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

Έφτασε στην Κύπρο φορτωμένος κάνναβη



Επί του θέματος, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, δήλωσε ότι «είχε παραληφθεί από το εξωτερικό χάρτινο κιβώτιο στο οποίο διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν δέκα συσκευασίες μικτού βάρους 1 κιλού και 37 γραμμαρίων ρητίνης κάνναβης».

Πρόσθεσε ότι «από εξετάσεις που ακολούθησαν, και στα πλαίσια συντονισμένης επιχείρησης, έχει συλληφθεί 28χρονος, ο οποίος παρουσιάστηκε στο δικαστήριο και έχει εξασφαλιστεί διάταγμα 8ημερης προσωποκράτησης».

Όπως είπε ο κ. Αγγελίδης, «ακολούθησαν και έρευνες σε υποστατικά και στο αυτοκίνητο του 28χρονου και έχουν παραληφθεί τεκμήρια για να διενεργηθούν οι σχετικές εξετάσεις».

Ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της ανάκρισης «ο ύποπτος αρνείται κάθε ανάμειξη στη συγκεκριμένη υπόθεση και προέβαλε κάποιους ισχυρισμούς, οι οποίοι διερευνώνται».

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας είπε ότι «θα ζητηθεί με βάση τα γεγονότα η συνδρομή της Europol και οποιουδήποτε άλλου χρειαστεί, ενώ θα γίνουν οι οποιεσδήποτε εξετάσεις και έρευνες για να εξιχνιαστεί πλήρως αυτή η υπόθεση».

Συνέχισε λέγοντας ότι «ένα από τα ενδεχόμενα που εξετάζεται είναι το αν υπάρχει οποιαδήποτε άλλη εμπλοκή προσώπου εδώ στην Κύπρο, ή συνεργασίας του υπόπτου σε σχέση με την τελευταία αυτή υπόθεση ναρκωτικών».

«Θεωρείται ακόμη μία σοβαρή υπόθεση ναρκωτικών γιατί είναι και μεγάλη η ποσότητα που έχει κατασχεθεί» είπε ο κ. Αγγελίδης για να σημειώσει ότι η Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών (ΥΚΑΝ) καταβάλλει «μια συνεχή, τιτάνια προσπάθεια για την προστασία της κοινωνίας, των χρηστών και, μέσα από το δύσκολο έργο που επιτελείται, τη σύλληψη των προσώπων που ασχολούνται με το εμπόριο ναρκωτικών».


Πηγή: ΚΥΠΕ