Σάββατο, 26 Ιανουαρίου 2019

Και τι δεν βρήκαν στην κατοχή 30χρονου στη Λάρνακα


Ένα κυνηγετικό και ένα αεροβόλο όπλο, καθώς και άλλη περιουσία που είχε κλαπεί, εντόπισαν χθες, μέλη της Αστυνομίας στην επαρχία Λάρνακας, στην κατοχή 30χρονου, ο οποίος συνελήφθη για διευκόλυνση των ανακρίσεων.


Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια περιπολίας στην περιοχή Αβδελλερού, μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Αθηένου εντόπισαν σταθμευμένο σε αγροτικό δρόμο ένα αυτοκίνητο, εντός του οποίου βρισκόταν ο 30χρονος, τον οποίο υπέβαλαν σε έλεγχο.

Σε έρευνα στον ύποπτο και στο αυτοκίνητο του, που διενήργησαν τα μέλη της Αστυνομίας με τη συγκατάθεση του 30χρονου, εντοπίστηκαν μεταξύ άλλων αντικειμένων, ένα δίκαννο κυνηγετικό πυροβόλο όπλο, ένα αεροβόλο όπλο, 154 πλήρη φυσίγγια, ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, μία δεντροκοπτική μηχανή, ένα τραπανάκι, αριθμός μπουκαλιών οινοπνευματοδών ποτών, δύο μαχαίρια, καθώς και κομμάτι αλουμινόχαρτου και ένα αλεστήρι, τα οποία περιείχαν μικροποσότητα ξηρής φυτικής ύλης κάνναβης. Ο 30χρονος δεν έδωσε επαρκείς εξηγήσεις για την κατοχή της εν λόγω περιουσίας, με αποτέλεσμα αυτός να συλληφθεί για το αυτόφωρο αδίκημα της παράνομης κατοχής περιουσίας.

Μετά από εξετάσεις που έγιναν, διαπιστώθηκε ότι το κυνηγετικό όπλο είχε κλαπεί μετά από διάρρηξη εξοχικής κατοικίας, στην περιοχή Αβδελλερού, μεταξύ της περασμένης Πέμπτης 24 Ιανουαρίου και χθες Παρασκευή 25 Ιανουαρίου, ενώ ο ίδιος φέρεται να διέρρηξε ακόμη μία εξοχική κατοικία στην περιοχή Αβδελλερού, χωρίς ωστόσο να κλέψει οτιδήποτε από αυτή. Επίσης διαπιστώθηκε ότι το αεροβόλο όπλο είχε κλαπεί μετά από διάρρηξη εξοχικής κατοικίας, στην περιοχή Πυργών, μεταξύ των ημερομηνιών 13 και 16 Δεκεμβρίου, 2018.

Περαιτέρω, σύμφωνα με τα όσα ανάφερε ο 30χρονος στους ανακριτές της Αστυνομίας, ο ίδιος είχε κλέψει τη δεντροκοπτική μηχανή, το τραπανάκι και τα μπουκάλια οινοπνευματοδών ποτών, από υποστατικό στην περιοχή Παραλιμνίου.

Ο 30χρονος τέθηκε υπό κράτηση, ενώ εναντίον του διερευνώνται δύο υποθέσεις διάρρηξης κατοικίας και κλοπής, μία υπόθεση διάρρηξης κατοικίας, υπόθεση κλοπής και τα αδικήματα της παράνομης κατοχής και μεταφοράς πυροβόλου και αεροβόλου όπλου, παράνομης κατοχής και μεταφοράς εκρηκτικών υλών, μαχαιροφορίας, παράνομης κατοχής περιουσίας και παράνομης κατοχής ναρκωτικών.

Οι εξετάσεις συνεχίζονται από τους Αστυνομικούς Σταθμούς Αθηένου, Κοφίνου, Παραλιμνίου και την ΥΚΑΝ (Κλιμάκιο Λάρνακας).