Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019

Βροχερός ο καιρός στην Κύπρο


Ασθενής χαµηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Η σκόνη, που παρατηρείται στην ατµόσφαιρα, αναµένεται να υποχωρήσει σταδιακά από το βράδυ.
 
Σήµερα ο καιρός θα είναι αρχικά µερικώς συννεφιασµένος και σταδιακά κυρίως συννεφιασµένος µε µεµονωµένες βροχές. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δυνατό να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεµοι θα πνέουν το πρωί νοτιοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ αλλά σταδιακά µέτριοι και τοπικά ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 17 βαθµούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 6 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.
 
Απόψε ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος, ενώ σταδιακά αναµένονται τοπικές βροχές ή και µεµονωµένες καταιγίδες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δυνατό να πέσει χιόνι. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 4 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 7 στα παράλια και γύρω στον µείον 1 στα ψηλότερα ορεινά όπου αναµένεται να σχηµατιστεί παγετός.
 
Τη ∆ευτέρα, το πρωί, αναµένονται µεµονωµένες βροχές ή καταιγίδα, και πιθανό χιονόπτωση στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Από το µεσηµέρι ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος, µε τοπικά αυξηµένες νεφώσεις.
 
Την Τρίτη ο καιρός θα καταστεί µερικώς συννεφιασµένος και κατά διαστήµατα συννεφιασµένος µε το ενδεχόµενο ελαφρών βροχών. Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και κατά διαστήµατα συννεφιασµένος. Στην ατµόσφαιρα δυνατό να εµφανιστεί σκόνη. Από το µεσηµέρι και µετά αναµένονται τοπικά, κυρίως ελαφρές βροχές, αλλά τη νύκτα πιθανό να σηµειωθούν και µεµονωµένες καταιγίδες. Η θερµοκρασία δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή το τριήµερο για να κυµανθεί κοντά στις µέσες κλιµατολογικές τιµές.