Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

Ακόμη ένα φράγμα υπερχείλισε στην Πάφο


Υπερχείλισε το μικρό φράγμα της Αγίας Μαρίνας Χρυσοχούς. Χωρητικότητας 300 χιλιάδων κυβικών μέτρων νερού περίπου στις 03:00 τα χαράματα.

Πρόκειται για το πέμπτο φράγμα της Επαρχίας Πάφου που υπερχειλίζει μετά τα φράγματα της Αργάκας χωρητικότητας 990.000 κυβικών μέτρων νερού, του Πωμού χωρητικότητας 860.000 κυβικών μέτρων νερού, του Μαυροκόλυμπου χωρητικότητας 2 εκατομμυρίων 180 χιλιάδων κυβικών μέτρων νερού και της Αρμίνου το τέταρτο μεγαλύτερο φράγμα της επαρχίας, χωρητικότητας 4 εκ. 300 χιλ. κυβικών μέτρων νερού που γειτνιάζει με το μεσαιωνικό γεφύρι του Τζιελεφού.


Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κοινοτάρχης της Αγίας Μαρίνας Χρυσοχούς Μάριος Θεοχάρους ανέφερε πως η υπερχείλιση του φράγματος της Αγίας Μαρίνας Χρυσοχούς έγινε τα ξημερώματα. Όπως ανέφερε το φράγμα τροφοδοτείται από τις όχθες του ποταμού Ξερού και απέχει από την θάλασσα μόλις 2,5 με 3 χιλιόμετρα περίπου. Ειδικότερα, το ύψος του ανέρχεται στα τριάντα τρία μέτρα, ενώ το μήκος του – όπως είπε- στα εκατό δεκαέξι μέτρα.

Πρόκειται ανέφερε ο κοινοτάρχης για μια μοναδική σε περιβάλλον περιοχή που αποτελεί πνεύμονα πρασίνου αφού όπως εξήγησε η φυσική αλλά και τεχνητή ομορφιά του φράγματος, συμπληρώνονται από την άγρια χλωρίδα του χωριού.Επεσήμανε μάλιστα πως το φράγμα της Αγίας Μαρίνας Χρυσοχούς καλύπτει αρδευτικά χίλιες πεντακόσιες σκάλες καλλιεργήσιμης γης.



κυπε