Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2019

Δείτε την κατάσταση του οδικού δικτύου στην Κύπρο


Λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν, η κατάσταση του οδικού δικτύου μέχρι στιγμής διαμορφώνεται ως ακολούθως:


Επαρχία Πάφου 

Κλειστοί παραμένουν οι δρόμοι Κελοκεδάρων – Αμαργέτης και Σαλαμιού – Γαλαταριάς, καθώς και ο δρόμος στο γεφύρι Τζιελεφού, από Άγιο Νικόλαο προς Πέρα Βάσα, η διέλευση του οποίου είναι επικίνδυνη, λόγω της υπερχείλισης του ποταμού Ξερού τις προηγούμενες μέρες.

Επίσης, ο κύριος δρόμος Μαμωνίων – Αρχιμανδρίτας, παρά το γεφύρι του ποταμού Διαρίζου στα Μαμώνια, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων υπέστη διάβρωση και ως εκ τούτου, είναι επικίνδυνος για τους διερχόμενους οδηγούς. Το σημείο έχει σηματοδοτηθεί κατάλληλα. 

Επαρχία Λεμεσού 

Δρόμος κλειστός για όλα τα οχήματα λόγω κατολισθήσεων όγκων χώματος και πετρών:
Μαντριών – Αγίου Νικολάου

Ανοικτοί ΜΟΝΟ για οχήματα 4χ4 ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες είναι οι δρόμοι:
Προδρόμου – Τροόδους
Πλατρών – Τροόδους
Καρβουνά – Τροόδους


Η κατάσταση στο οδικό δίκτυο αρκετών περιοχών παρουσιάζει συχνές αλλαγές. Ως εκ τούτου οι οδηγοί καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες, να διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα και να έχουν τα φώτα πορείας των οχημάτων τους αναμμένα.

Προτρέπονται οι πολίτες πριν από κάθε μετακίνησή τους να ενημερώνονται από την κατηγορία «Οδικό Δίκτυο», στο Application της Αστυνομίας Κύπρου και  την ενημερωτική σελίδα www.cypruspolicenews.com, καθώς επίσης και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης της Αστυνομίας, για την κατάσταση που επικρατεί στο οδικό δίκτυο.http://www.cypruspolicenews.com/ArticleSideGallery/ArticleId=13639