Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

Σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Κύπρου. Δείτε την κατάσταση


Λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών, παρουσιάζονται αρκετά προβλήματα στο οδικό δίκτυο, με αποτέλεσμα πολλοί δρόμοι να έχουν κλείσει για την κυκλοφορία και άλλοι να έχουν καταστεί επικίνδυνοι. Ως εκ τούτου η κατάσταση μέχρι στιγμής διαμορφώνεται ως ακολούθως:


Αστυνομική Διεύθυνση ΛευκωσίαςΌλοι οι δρόμοι στην περιοχή ευθύνης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λευκωσίας είναι πλέον ανοικτοί για την τροχαία κίνηση. Οι οδηγοί προτρέπονται να είναι προσεκτικοί.

Αστυνομική Διεύθυνση ΛεμεσούΔρόμος κλειστός για όλα τα οχήματα λόγω παγετού:Προδρόμου – Τροόδους
Κλειστοί δρόμοι για όλα τα οχήματα λόγω κατολισθήσεων:Μανδριών – Αγίου Νικολάου
Πλατρών – Τροοδίτισσας – Προδρόμου
Πλατρών – Τροόδους (Παρά το Ψηλό Δέντρο – μεταξύ πρώτης και δεύτερης εισόδου στο χωριό Πλάτρες)
Κυπερούντας - Δυμών
Ανοικτοί μόνο για οχήματα εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς:
Πλατρών - Τροόδους 
Καρβουνά – Τροόδους
Καρβουνά – Χαντριών
Αγίου Θεοδώρου – Παπούτσας
Ολισθηροί λόγω παγετού, αλλά ανοικτοί για όλα τα οχήματα είναι οι δρόμοι:Μονιάτη – Πλατρών
Πέρα Πεδί – Πλατρών
Αμιάντου – Καρβουνά
Παλαιχωρίου – Αγρού
Αγρού – Χαντριών
Αγίου Ιωάννη – Αγρού
Λάνιας – Τροόδους
Απαισιάς - Τριμίκλινης
Στους δρόμους Καλού Χωριού – Παραμύθας σημειώθηκαν κατολισθήσεις σε διάφορα σημεία, με αποτέλεσμα ο δρόμος να καταστεί επικίνδυνος.
Αστυνομική Διεύθυνση Μόρφου Κλειστοί για την τροχαία κυκλοφορία είναι οι ακόλουθοι δρόμοι:Παλαιός δρόμος Αγίας Μαρίνας – Περιστερώνας λόγω υπερχείλισης ποταμού.
Κλειστοί λόγω κατολισθήσεων βράχων είναι οι δρόμοι:Προδρόμου – Τροοδίτισσας
Αγίου Θεόδωρου – Κούρδαλι – Σπηλιών
Κάμπου – Αγίας Βαρβάρας

Κατολισθήσεις όγκων χώματος και πετρών σημειώθηκαν επίσης:Κύριος δρόμος Ευρύχου – Κακοπετριάς, στην πάροδο για την είσοδο στην Κακοπετριά, με αποτέλεσμα να έχει κλείσει η είσοδος προς Κακοπετριά. Η είσοδος στην Κακοπετριά επιτυγχάνεται μέσω των χωριών Γαλάτας ή και Αγίου Νικολάου

Κύριος δρόμος Ορκόντα – Κάμπου
κύριος δρόμος Κάμπου – Κύκκου

Ανοικτοί ΜΟΝΟ για οχήματα 4χ4 ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες:Προδρόμου – Λεμύθου
Πεδουλά – Pinewood – Κακοπετριάς
Πεδουλά – Κύκκου – Κάμπου
Πεδουλά - Προδρόμου
Ανοικτός για όλα τα οχήματα, αλλά ιδιαίτερα ολισθηρός είναι ο δρόμος:Κακοπετριάς – Καρβουνά

Σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου της περιοχής, έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις και εκριζώσεις δέντρων, ενώ η στάθμη ποταμών έχει αυξηθεί αρκετά με αποτέλεσμα σε αρκετές περιπτώσεις να υπάρχει υπερχείλιση, 
Αστυνομική Διεύθυνση ΠάφουΚλειστοί δρόμοι λόγω υπερχείλισης ποταμών και κατολίσθησης βράχων και όγκων χώματος:Δρόμος από γεφύρι Τζιελεφού από Άγιο Νικόλαο προς Πέρα Βάσα
Δρόμος Νατάς – Παλιών Χολετριών
Γεφύρι Σαλαμιού – Γαλαταριάς
Κελοκεδάρων – Σαλαμιούς
Αγίου Γεωργίου – Κιδασίου
Τραχυπέδουλας – Σαλαμιούς
Κελοκεδάρων – Φιλούσας
Παναγιάς – Κοιλάδας των Κέδρων
Κανναβιού - Σταυρού Ψώκας
Λεμόνας – Αμαργέτης
Βρετσιών – Πέρα Βάσας
Κρήτου Μαρότου – Αγίου Δημητριανού
 
Ανοικτός ΜΟΝΟ για οχήματα 4χ4 ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες είναι ο δρόμος:Αγίου Γεωργίου Πέγειας - Λάρας παρά τον Ασπροπόταμο.
Ο εν λόγω δρόμος είναι επικίνδυνος για την τροχαία κίνηση.
Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας Λόγω παγετού, ανοικτοί δρόμοι μόνο για οχήματα εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς, είναι οι δρόμοι:Βαβατσινιάς – Μαχαιρά
Οδού - Φαρμακά
Γενικότερα τονίζεται ότι, κατολισθήσεις όγκων χώματος και πετρών στο οδόστρωμα, αλλά και πτώσεις δέντρων, έχουν παρατηρηθεί σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου σε διάφορες περιοχές της Κύπρου, ιδιαίτερα στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές και οι οδηγοί προτρέπονται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.
Η κατάσταση στο οδικό δίκτυο αρκετών περιοχών παρουσιάζει συχνές αλλαγές. Ως εκ τούτου οι οδηγοί καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες, να διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα και να έχουν τα φώτα πορείας των οχημάτων τους αναμμένα.
Προτρέπονται οι πολίτες πριν από κάθε μετακίνησή τους να ενημερώνονται από την κατηγορία «Οδικό Δίκτυο», στο Application της Αστυνομίας Κύπρου και  την ενημερωτική σελίδα www.cypruspolicenews.com, καθώς επίσης και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης της Αστυνομίας, για την κατάσταση που επικρατεί στο οδικό δίκτυο.