Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου 2019

Με απόλυτη επιτυχία έριξε αυλαία το 21ο Pafos Aphrodite FestivalΕξαιρετικές εντυπώσεις και διάχυτο ενθουσιασμό άφησαν οι παραστάσεις της αριστουργηματικής όπερας του Giuseppe Verdi, “Macbeth”, που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του 21ου Pafos Aphrodite Festival.


Το μοναδικό οπτικοακουστικό υπερθέαμα με τις εκπληκτικές ερμηνείες καταξιωμένων καλλιτεχνών του Ακαδημαϊκού Εθνικού Θεάτρου, της Όπερας του Μπαλέτου Bolshoi της Λευκορωσίας καθήλωσε στην κυριολεξία το κοινό, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μια φορά το υψηλό καλλιτεχνικό και οργανωτικό επίπεδο του θεσμού.

Την έναρξη του Φεστιβάλ κήρυξε ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Κώστας Χαμπιαούρης, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του Πρόεδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, στην παρουσία του Δημάρχου της πόλης, Φαίδωνα Φαίδωνος.

Στην πρεμιέρα του 21ου Pafos Aphrodite Festival παρέστησαν επίσης η πρώτη κυρία Άντρη Αναστασιάδη, υπουργοί, βουλευτές, δημοτικές αρχές, κρατικοί και πολιτειακοί αξιωματούχοι και πλήθος κόσμου από την Κύπρο και το εξωτερικό.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι τρεις παραστάσεις της όπερας που καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό ήταν sold out, ενώ εντυπωσιακή ήταν και η κάλυψη του μεγάλου πολιτιστικού γεγονότος από διεθνή μέσα ενημέρωσης.

«Ρίχνοντας» αυλαία το 21ο Pafos Aphrodite Festival, διοργανωτές και φιλόμουσο κοινό ανανέωσαν το ραντεβού τους για το 2020 με ένα ακόμη διεθνούς εμβέλειας οπερετικό υπερθέαμα.

Θεσμικοί Χορηγοί του Pafos Aphrodite Festival 2019 ήταν το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και το Υφυπουργείο Τουρισμού. Μέγας Χορηγός της φετινής διοργάνωσης η Τράπεζα Κύπρου μέσω του Premier Club. Χορηγός Φιλοξενίας το Kanika Hotels and Resorts.