Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019

Όλα τα νεότερα για τη δολοφονία της 26χρονης Κύπριας στην Αυστραλία



Στα τυφλά ψάχνει για την ώρα η αστυνομία του Μπρισμπέιν τον δολοφόνο της Κύπριας Ιόλη Χατζηλύρα, απευθύνοντας έκκληση σε όσους μπορεί να είδαν ή να γνωρίζουν τι συνέβη στο πάρκο της πόλης στο οποίο βρέθηκε νεκρή η 26χρονη.


Σύμφωνα με αστυνομικό Τιμ Τρεσίζε που μετέχει στις έρευνες η αστυνομία εκτιμά ότι «η υγιής νεαρή γυναίκα» πιθανότατα πέθανε στο σημείο που βρέθηκε προσθέτοντας ότι «έγιναν προσπάθειες να κρυφτεί το πού ήταν το πτώμα μέσα στους θάμνους».



«Η Χατζηλύρα δεν ήταν εντελώς ντυμένη και φαίνεται ότι ορισμένα από τα ρούχα της και τα προσωπικά της αντικείμενα είχαν ανακατευτεί και αφαιρεθεί» είπε ο ίδιος προσθέτοντας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα neoskosmos.com, ότι είναι ακόμα πολύ νωρίς για να πει κανείς αν δέχθηκε σεξουαλική επίθεση καθώς αναμένονται τα αποτελέσματα της νεκροψίας-νεκροτομής.

«Δεν έχουμε καμία ένδειξη που να δείχνει ότι την μετέφεραν στο πάρκο» είπε ακόμη ο αστυνομικός συμπληρώνοντας ότι δεν βρέθηκαν πουθενά το πορτοφόλι ή το κινητό τηλέφωνο της 26χρονης Κύπριας.



«Δεν γνωρίζουμε πώς έφτασε στο πάρκο, δεν γνωρίζουμε με ποιον ήταν μαζί και δεν γνωρίζουμε πώς βρέθηκε στο σημείο όπου εντοπίστηκε νεκρή» πρόσθεσε.
Όπως είπε «αν αποδειχθεί ότι πρόκειται για δολοφονία θα είναι ένα από τα πιο θλιβερά εγκλήματα που έχουμε αντιμετωπίσει με θύμα μια αθώα γυναίκα που θα έπρεπε να συνεχίσει τη ζωή της χωρίς να φοβάται ότι θα δεχθεί οποιαδήποτε επίθεση.



Ο αδερφός της 26χρονης περιέγραψε στην εφημερίδα «Brisbane Times» το σοκ και τη θλίψη του αμέσως μόλις πληροφορήθηκε τα θλιβερά νέα για τον θάνατο της αδερφής του, χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την οικογένειά της.

«Ο πατέρας μου τηλεφώνησε την Τετάρτη και μου είπε ότι η αστυνομία τον επισκέφτηκε τα μεσάνυχτα. Ήταν αναστατωμένος. Μου είπε να μην πω τίποτα στα άλλα μου αδέρφια. Ήμουν ο πρώτος που τηλεφώνησε γιατί είμαι ο μεγαλύτερος αλλά είμαι σίγουρος ότι και οι άλλοι το έμαθαν. Πήγα έξω, δεν ήθελα να είμαι μόνος», δήλωσε ο αδερφός της στο ίδιο μέσο.

Πάντως εξήγησε ότι δεν είχαν συχνή επαφή με την αδερφή του τα τελευταία χρόνια, αφού «είχε υιοθετήσει έναν ανθυγιεινό τρόπο ζωής και έγινε απόμακρη».

«Εάν είχα μια ευκαιρία να της μιλήσω ξανά, θα της έλεγα ότι της έλεγα πάντα, και αυτό είναι να προσέχει τη ζωή της. Ήταν μια ευγενική ψυχή, απλώς απομακρύνθηκε», συμπλήρωσε.

Μάλιστα, εξομολογήθηκε ότι την τελευταία φορά που είχαν μιλήσει, τους είχε πει ότι ήθελε να γυρίσει πίσω στην Κύπρο.

Δήλωσε επίσης ότι δεν θέλει να επικεντρώνεται στα «αρνητικά στοιχεία» για τη ζωή της αδερφής του αλλά αντίθετη θέλει να κρατήσει τις καλές αναμνήσεις.



https://www.protothema.gr/world/article/922335/dolofonia-kuprias-stin-australia-sta-tufla-psahnei-i-astunomia-ton-drasti/