Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019

Οικογένεια μεταξύ των θυμάτων της φωτιάς που ξέσπασε σε σκάφος στην Καλιφόρνια

Μια οικογένεια, ένας καθηγητής φυσικής με την κόρη του, οι μαθητές ενός σχολείου και μια δάσκαλα καταδύσεων περιλαμβάνονται στα θύματα της φωτιάς που ξέσπασε σε σκάφος στην Καλιφόρνια με αποτέλεσμα 25 άνθρωποι να έχουν χάσει τη ζωή τους και άλλοι 9 να αγνοούνται.
 
Αν και η ταυτοποίηση δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί καθώς απαιτείται η εξέταση δειγμάτων DNA, συγγενείς επιβαινόντων στο μοιραίο σκάφος προχώρησαν σε αναρτήσεις στα social media για τους δικούς τους ανθρώπους που χάθηκαν με τόσο τραγικό τρόπο.
 
Ανάμεσά τους ξεχωρίζει η Σουσάνα Ρόσας από την Καλιφόρνια η οποία αποχαιρέτησε τον πρώην σύζυγό της και τις τρεις από τις κόρες που ήταν μαζί του στο σκάφος. Μαζί τους ήταν και η μητριά των κοριτσιών.
 
Οι τρεις αδελφές είχαν πάει στο ταξίδι αυτό προκειμένου να γιορτάσουν τα γενέθλια του πατέρα τους. 
 
Στις καμπίνες εγκλωβίστηκαν και μαθητές του Pacific Collegiate School από τη Σάντα Κρούζ όπως επιβεβαίωσε ο διευθυντής του χωρίς, ωστόσο, να ανακοινώσει και τον συνολικό αριθμό τους.
 
Στο μοιραίο σκάφος βρισκόταν και ο καθηγητής Φυσικής Σκοτ Καν μαζί με την κόρη του, Κέντρα, καθώς και ένα ζευγάρι από την Αριζόνα, η Πατρίσια Μπάιτζινγκερ και ο Νιλ Μπαλτζ.
 
Επικεφαλής της ομάδας που σχεδιάζε να προχωρήσει καταδύσεις ήταν η 41χρονη Κρίστι Φίνσταντ, η οποία είχε κάνει εκατοντάδες καταδύσεις.
 
Οι συγγενείς των θυμάτων, παράλληλα, επιμένουν να αναζητούν απαντήσεις για το πώς συνέβη η τραγωδία και γιατί δεν υπήρχε η πρόβλεψη εκκένωσης του σκάφους.
 
Σύμφωνα, τέλος, με δύτες που βούτηξαν στο βυθισμένο σκάφος, μέσα σε αυτό υπάροχυν 4-5 σοροί για τους οποίους προς το παρόν δεν υπάρχει καμία πρόσβαση.
 
Πηγή: Πρώτο Θέμα