Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου 2019

ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΑ ΔΥΟ ΓΡΑΜΜΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΑ ΤΗΣ ΠΑΦΟΥ - ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ


Ακόμη ένα έργο μείζονος περιβαλλοντικής αλλά και κοινωνικής σημασίας για την πόλη της Πάφου και την ευρύτερη αστική περιοχή εισέρχεται σε τροχιά υλοποίησης.

Το πρωί, ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος υπέγραψε με την ανάδοχο εταιρεία Χρυσάνθου & Χρυσάνθου Αρχιτέκτονες τα συμβόλαια για την Παροχή Υπηρεσιών από συμβούλους μελετητές για την εκπόνηση της μελέτης και την επίβλεψη της κατασκευής των δύο γραμμικών πάρκων (ανατολικού και βορειοδυτικού), συνολικής δαπάνης 211.820 ευρώ.
Μιλώντας κατά την υπογραφή, ο Δήμαρχος Φαίδωνας Φαίδωνος χαρακτήρισε το έργο ως σπουδαίας σημασίας και αξίας και απηύθυνε έκκληση προς τις συνεμλεκόμενες αρχές και υπηρεσίες για στενή συνεργασία και καλό συντονισμό, ώστε η «ωρίμανση» του έργου να ολοκληρωθεί εντός των προσεχών λίγων μηνών και να αρχίσουν οι κατασκευάστηκες εργασίες το 2020.
Το ανατολικό πάρκο θα ξεκινά από την περιοχή του τερματικού κυκλικού κόμβου του αυτοκινητόδρομου Λεμεσού Πάφου και θα καταλήγει στην περιοχή Λιμνάρια, στην Κάτω Πάφο. Το βορειοδυτικό πάρκο θα αρχίζει από την περιοχή του Λυκείου Αγίου Νεοφύτου, θα περνά δυτικά της Συνοικίας Μουττάλου και θα καταλήγει στην περιοχή Διπλαρκάτζια, στα δημοτικά όρια Πάφου-Χλώρακας. Η δημιουργία των δύο Πάρκων θα τονώσει το πράσινο στην αστική και ευρύτερη αστική περιοχή της πόλης Πάφου, αφού τα δυο ρυάκια που σηματοδοτούν τα όρια του Δήμου Πάφου στα δυτικά και στα ανατολικά θα μετατραπούν όχι μόνο σε πνεύμονες πρασίνου αλλά και σε χώρους άθλησης και περιπάτου για ντόπιους και ξένους.
Στην υπογραφή των συμβολαίων για την εκπόνηση της μελέτης παρέστησαν επίσης εκπρόσωποι των συνεμπλεκόμενων στο έργο Αρχών και Υπηρεσιών, όπως, οι Κοινοτάρχες Μεσόγης και Έμπας, ο Δημοτικός Γραμματέας Γεροσκήπου, ο Αντιδήμαρχος και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Πάφου εκπρόσωποι κρατικών και δημοτικών υπηρεσιών, καθώς και εκπρόσωπος του Κινήματος Οικολόγων.