Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019

Ολυμπιονίκης σκιέρ βρέθηκε νεκρή. Είχε εξαφανιστεί η άλλοτε σπουδαία αθλήτρια



Το άψυχο σώμα της Ολυμπιονίκης σκιέρ Blanca Fernández Ochoa, της πρώτης Ισπανίδας που κατέκτησε Ολυμπιακό μετάλλιο σε Χειμερινούς Αγώνές, εντόπισε η αστυνομία στη Μαδρίτη, σχεδόν δύο εβδομάδες μετά την εξαφάνισή της.


Η Blanca Fernandez Ochoa εντοπίστηκε 11 ημέρες μετά τη δήλωση των οικείων της για την εξαφάνισή της. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η άλλοτε σπουδαία αθλήτρια βρέθηκε με βαρύ χτύπημα στο κεφάλι, το οποίο πιθανότατα να προήλθε από πτώση. Ο ιατροδικαστής, ωστόσο, δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσει αν η πτώση επήλθε από ατύχημα ή από κάποιον τρίτο παράγοντα. Ως εκ τούτου, οι συνθήκες θανάτου παραμένουν ασαφείς.



Η υπόθεση προκάλεσε σοκ στην Ισπανία λόγω της σημασίας που είχε για τον αθλητισμό η Blanca Fernández Ochoa, αλλά και εξαιτίας των περίεργων και απροσδιόριστων περιστάσεων που τη χαρακτηρίζουν.

Στις 24 Αυγούστου, η διάσημη αθλήτρια είχε πάει σε ένα κοντινό σούπερ μάρκετ. Ο τελευταίος που την είδε εκείνη την ημέρα, ήταν ένας γείτονάς της. Η έρευνα ξεκίνησε την 1η Σεπτεμβρίου και ασχολήθηκαν περίπου 300 άτομα, εκτός από τα αεροσκάφη, τα ελικόπτερα και τα σκυλιά που συμμετείχαν στη μεγάλη επιχείρηση.


Η Fernández Ochoa κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Albertville, Γαλλία, το 1992 και ήταν όχι απλώς η πρώτη γυναίκα που κέρδισε Ολυμπιακό μετάλλιο σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς, αλλά ήταν το πρώτο μετάλλιο που κέρδισε η Ισπανία στην ιστορία της διοργάνωσης.


https://www.protothema.gr/world/article/921961/sok-stin-ispania-olubionikis-skier-vrethike-nekri-duo-evdomades-meta-tin-exafanisi-tis/