Κυριακή, 22 Μαρτίου 2020

Πάνω από τους 20 βαθμούς η θερμοκρασία στην Κύπρο σήμερα

Aσθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ από την Τρίτη αναµένεται σχετική θερµή αέρια µάζα.

Από τη ∆ευτέρα πιθανό να παρατηρείται, κατά διαστήµατα, αραιή σκόνη.
Σήµερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ το απόγευµα θα παρατηρηθούν σταδιακά αυξηµένες ψηλές νεφώσεις. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και το απόγευµα, στα νότια και τα νοτιοδυτικά, µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ.
Η θάλασσα θα είναι το πρωί µέχρι λίγο ταραγµένη και το απόγευµα λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 21 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 20 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 19 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 12 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.
Απόψε θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες, µέσες και ψηλές, νεφώσεις. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και στα δυτικά µέχρι βορειοανατολικοί, ασθενείς, µέχρι 3 µποφόρ.
Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 6 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 8 στα νοτιοανατολικά και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 7 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στον ένα βαθµό στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά, στα ορεινά, αναµένεται να σχηµατιστεί παγετός.
Τη ∆ευτέρα ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, αλλά σταδιακά αναµένονται αυξηµένες, κυρίως µέσες, νεφώσεις. Την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά το απόγευµα θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις, που πιθανό να δώσουν µεµονωµένες βροχές, στα ορεινά.
Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ από το απόγευµα θα παρατηρηθούν σταδιακά αυξηµένες ψηλές νεφώσεις.
Η θερµοκρασία δεν αναµένεται να σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή τη ∆ευτέρα, για να παραµείνει κοντά στις µέσες κλιµατολογικές τιµές. Την Τρίτη αναµένεται άνοδος της θερµοκρασίας και µη αξιόλογη µεταβολή την Τετάρτη, για να κυµανθεί πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.