Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

Βροχές και καταιγίδες μετά το μεσημέρι στην Κύπρο. Πτώση της θερμοκρασίας


Ασθενής χαµηλή πίεση και σχετικά ψυχρή αέρια µάζα επηρεάζουν την περιοχή. Σήµερα ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος ενώ κυρίως µετά το µεσηµέρι νεφώσεις που θα αναπτυχθούν αναµένεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές ή και καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά, τα νοτιοανατολικά, και σε µερικές περιοχές του εσωτερικού.
Στα ψηλότερα ορεινά θα πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ, και τοπικά στα προσήνεµα µέτριοι, 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη και τοπικά στα δυτικά και βόρεια παράλια, µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 15 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα παράλια και στους 6 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και κατά διαστήµατα κυρίως συννεφιασµένος, ενώ ενδέχεται να σηµειωθούν µεµονωµένες βροχές ή και καταιγίδα, κυρίως προς τις αυγινές ώρες και κυρίως στο ανατολικό κοµµάτι του νησιού. Στα ψηλότερα ορεινά πιθανό να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ, και τοπικά µέτριοι, 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 5 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 7 στα παράλια και στον µείον ένα βαθµό στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά στα ορεινά και τα ηµιορεινά αναµένεται να σχηµατιστεί παγετός.

Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος, ωστόσο αρχικά στα νοτιοανατολικά και τα ανατολικά θα είναι κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές και πιθανόν µεµονωµένη καταιγίδα. Το απόγευµα ο καιρός θα βελτιωθεί αισθητά. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή άνοδο, παραµένοντας ωστόσο κάτω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά κατά διαστήµατα θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις, κυρίως στην ανώτερη ατµόσφαιρα.

Τη ∆ευτέρα, ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει την Κυριακή άνοδο για να κυµανθεί κοντά στις µέσες κλιµατολογικές τιµές, ενώ τη ∆ευτέρα δεν αναµένεται αξιόλογη µεταβολή.

Το ύψος των χιονιών στην Πλατεία Τροόδους κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου ήταν 2 εκατοστά.

Πηγή ΚΥΠΕ