Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

Ο νεαρός Ιταλός σεφ που πέθανε στο Λονδίνο από κορωνοϊό



O 19χρονος σεφ Luca Di Nicola, ο οποίος καταγόταν από την πόλη Nereto της Ιταλίας και ζούσε στο Λονδίνο, έφυγε από τη ζωή πριν από μερικές ημέρες από πνευμονία.

Όπως αναφέρει η οικογένειά του, η οποία είναι συγκλονισμένη από τον χαμό του, ο άτυχος Luca ήταν υγιέστατος και θεωρούν πως ο θάνατός του σχετίζεται με τον κορωνοϊό.
H θεία του 19χρονου, Giada, μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα "La Reppublica", ανέφερε «Μια εβδομάδα πριν πεθάνει ο Luca είχε πυρετό και βήχα. Τα ίδια συμπτώματα είχαν η μητέρα του Clarissa και ο σύντροφός της, Vincenzo, που ζούσαν στο ίδιο σπίτι».
Ο γιατρός τον συμβούλεψε να πάρει απλώς παρακεταμόλη, όμως, όπως αποκάλυψε η θεία του, ο νεαρός σεφ χειροτέρεψε στις 23 Μαρτίου.
«Ο γιατρός τον επισκέφθηκε στο σπίτι και του είπε ότι ήταν νέος, δυνατός και ότι δεν θα έπρεπε να ανησυχεί για μία γρίπη» συμπλήρωσε η ίδια.
Την επόμενη ημέρα η κατάσταση του Luca ήταν ακόμη χειρότερη.
Ο 19χρονος είχε πόνους στο στήθος, ενώ η μητέρα του παρατήρησε ότι τα χείλη του είχαν γίνει μπλε.
Τότε κάλεσαν ασθενοφόρο και το νοσηλευτικό προσωπικό που έφτασε στο σπίτι τον επανέφερε αρχικά, όμως, οι πνεύμονές του, που είχαν γεμίσει αίμα και νερό, κατέρρευσαν.
Ο νεαρός σεφ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο North Middlesex του Λονδίνου, όπου μπήκε σε μονάδα εντατικής θεραπείας και διασωληνώθηκε αμέσως.
Ωστόσο, λίγη ώρα μετά, παρά τις προσπάθειες των γιατρών άφησε την τελευταία του πνοή. 
Ο άτυχος άνδρας εργαζόταν ως βοηθός σεφ σε ένα οικογενειακό εστιατόριο στην περιοχή Enfield του Βόρειου Λονδίνου, μαζί με την μητέρα του, Clarissa και τον σύντροφό της, Vincenzo.


https://www.eirinika.gr/article/204750/koronoios-ygiestatos-italos-sef-molis-19-eton-pethane-sto-londino-eno-o-giatros-toy