Κυριακή 22 Μαρτίου 2020

Στα είκοσι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στο Νοσοκομείο Πάφου.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στο ΓΝ Πάφου ανέρχονται στα είκοσι ενώ άλλα τέσσερα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι οι ασθενείς που βρέθηκαν θετικοί στο κορωνοϊό, εκ των οποίων ο ένας ηλικίας 70 ετών Βρετανός απεβίωσε χτες.
Ο 70χρονος νοσηλευόταν αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου με χαμηλό προσδόκιμο επιβίωσης, αφού, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, παρουσίαζε μη αντιρροπούμενη κίρρωση ήπατος αλκοολικής αιτιολογίας, οξεία ηπατική ανεπάρκεια, οξεία νεφρική ανεπάρκεια σε έδαφος χρόνιας νεφρικής ανεπάρκειας και χρόνια καρδιακή ανεπάρκεια.

Κατά τη νοσηλεία του στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, ο ασθενής, στο πλαίσιο ιχνηλάτησης των επαφών επιβεβαιωμένου κρούσματος COVID-19, που νοσηλευόταν στην ίδια κλινική, βρέθηκε θετικός, γεγονός που επιβάρυνε την κλινική του κατάσταση. Ο ασθενής είχε μεταφερθεί για περαιτέρω νοσηλεία στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, όπου κατέληξε χτες .
Στο μεταξύ, επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Πάφο είναι και δυο ιατροί από Ιδιωτικά Νοσοκομεία της Πάφου, αλλά και ζεύγος από την Πάφο που νόσησε και αποθεραπεύτηκε.
Η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας έχει ήδη αρχίσει την ιχνηλάτηση των επαφών και του νέου περιστατικού της νόσου COVID-19 στο ΓΝ Πάφου και θα προχωρήσει στη λήψη δειγμάτων για τη διενέργεια εξειδικευμένων εξετάσεων


κυπε