Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

Κλειστό και σήμερα το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου


Κλειστό θα παραμείνει και σήμερα Πέμπτη το ΓΝ Πάφου μετά την παράταση των μέτρων για ακόμη 72 ώρες, που αποφάσισε ο ΟΚΥπΥ και κατόπιν συνεννόησης με τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης .

Διευκρινίζεται ότι το ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου θα λειτουργήσει με προσωπικό ασφαλείας και θα εξυπηρετεί περιστατικά, κατόπιν συνεννόησης με την Υπηρεσία ασθενοφόρων και το Κέντρο Ελέγχου Κλήσεων Ασθενοφόρων (ΚΕΚΑ), που δεν μπορεί να διαχειριστεί ο ιδιωτικός τομέας.
Στο μεταξύ, ένα νέο θετικό κρούσμα εντοπίστηκε χθες βράδυ και αφορά γιατρό του ΓΝ Πάφου. Ο συγκεκριμένος γιατρός είχε δώσει δείγμα τη Δευτέρα αφού παρουσίασε συμπτώματα. Βρίσκεται σε αυτοπεριορισμό εδώ και λίγες μέρες ενώ ξεκίνησε η διαδικασία της ιχνηλάτησης με στόχο να περιοριστεί η εξάπλωση τόσο εντός του κρατικού νοσηλευτηρίου όσο και στην πόλη της Πάφου.
Πρόκειται για το 24ο θετικό κρούσμα επαγγελματία υγείας στο Νοσοκομείο της Πάφου.
Στο μεταξύ χθες, πέραν της γενικής απολύμανσης που έγινε από εταιρεία, προσωπικό του κρατικού νοσηλευτηρίου συνέχισε τον εσωτερικό καθαρισμό των θαλάμων, προετοιμάζοντας τους για επαναλειτουργία.
Εκτίμηση της διεύθυνσης του Νοσοκομείου Πάφου είναι πως τις επόμενες λίγες μέρες, ίσως μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα, το ΓΝ Πάφου θα μπορέσει να επαναλειτουργήσει, αν όχι στην ολότητα του, δηλαδή όλες οι κλινικές ταυτόχρονα, τουλάχιστον σταδιακά.


κυπε