Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020

ΑΡΧΙΣΕ ΑΠO ΣΗΜΕΡΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΟΙΚΙΑ ΕΠΑΡΧΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΔΕΙΓΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΚΟΡΟΝΩΪΟΥ

Στην πρώην «Οικία Επάρχου, την οποία διέθεσε δωρεάν ο Δήμος Πάφου, λειτουργεί από σήμερα Δευτέρα 30 Μαρτίου το σημείο δειγματοληψίας της διαπιστευμένης ιδιωτικής εταιρείας NIPD Genetics για τη διενέργεια ανιχνευτικών ελέγχων (tests) προς εντοπισμό πιθανών κρουσμάτων κορωνοϊού.

Το συγκεκριμένο κέντρο δειγματοληψίας θα λειτουργεί καθημερινά, περιλαμβανομένων Σαββάτου και Κυριακής, από τις 8.00 π.μ. μέχρι τις 2.00 μ.μ. και τα αποτελέσματα του ελέγχου θα είναι διαθέσιμα σε λιγότερο από 24 ώρες. Για περισσότερες πληροφορίες το κοινό μπορεί να επικοινωνεί με το τηλέφωνο 22267899.
Διευκρινίζεται ότι το κόστος του ελέγχου, το οποίο θα επωμίζεται ο εξεταζόμενος πολίτης, καθορίζεται από την ιδιωτική εταιρεία και ο Δήμος Πάφου δεν έχει οποιανδήποτε ανάμειξη.
Η NIPD Genetics, ιδρυτής και Διευθυντής της οποίας είναι ο Καθηγητής και πρώην Υπουργός Φίλιππος Πατσαλής, είναι μέχρι στιγμής η πρώτη εταιρεία που αξιοποιεί την προσφορά του Δήμου Πάφου για δωρεάν διάθεση υποδομών της Τοπικής Αρχής προκειμένου να λειτουργήσουν σε αυτές σημεία δειγματοληψίας από διαπιστευμένα ιδιωτικά εργαστήρια.
Οποιοδήποτε άλλο εγκεκριμένο ιδιωτικό εργαστήριο επιθυμεί να δημιουργήσει και λειτουργήσει σημείο δειγματοληψίας εντός της δημαρχούμενης περιοχής Πάφου, μπορεί να επικοινωνεί με τον Δημοτικό Γραμματέα του Δήμου κ. Θέμη Φιλιππίδη στα τηλέφωνα 26822359 ή 26935500. Θα τύχει της ίδιας μεταχείρισης.