Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2020

Επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού σε ιδιωτικό νοσοκομείο στην Πάφο


Την επιβεβαίωση κρούσματος με την νόσο Covid-19 ανακοινώνει η Διεύθυνση του Ιδιωτικού Νοσοκομείου Ευαγγελισμού στην Πάφο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση , η Διεύθυνση του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός, έχοντας πλήρη επίγνωση της σοβαρότητας της κατάστασης που επικρατεί σε όλο τον κόσμο, κατ` επέκταση και στην Κύπρο, με την νόσο Covid-19, την οποία προκαλεί ο νέος κορονοϊός SARS-CoV-2 που πήρε μορφή πανδημίας θέλει να ενημερώσει το κοινό της Πάφου ότι και στο Νοσοκομείο έχει παρουσιαστεί ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα.
Η Διεύθυνση του Ιδιωτικού Νοσοκομείου Ευαγγελισμός σημειώνει πως από την πρώτη στιγμή που έλαβαν την ενημέρωση από το Ινστιτούτο Γενετικής και Νευρολογίας, με αποφασιστικότητα και δίχως πανικό έχουν προχωρήσει σε όλες τις ενδεικνυόμενες ενέργειες, προσπαθώντας να διατηρήσουν τη λειτουργία του Νοσοκομείου τους στο ελάχιστο και στα άκρως απαραίτητα δεδομένων των προβλημάτων που υπάρχουν στην Επαρχία, κυρίως με το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου και ακόμη ένα ιδιωτικό Νοσοκομείο.
Ακόμη προστίθεται στην ανακοίνωση του Διευθυντή του Ιδιωτικού Νοσοκομείου Ευαγγελισμός Δρ. Νέστωρα Μιχαήλ ,
, αφού ενημερώθηκε το προσωπικό, άμεσα προχώρησαν σε ιχνηλάτηση των επαφών του θετικού δείγματος και ήδη λάβανε δείγμα από όλα τα πιθανά άτομα που ήρθαν σε επαφή με το επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Τα δείγματα, σημειώνει η διεύθυνση του Ιδιωτικού Νοσοκομείου Ευαγγελισμός, βρίσκονται ήδη στο Ινστιτούτο και όπως έχουν διαβεβαιωθεί μέχρι αύριο θα λάβουν απαντήσεις για το αν υπάρχουν άλλα θετικά ή όχι κρούσματα.
Την ίδια στιγμή με άμεσες και αποφασιστικές κινήσεις η Διεύθυνση του Ιδιωτικού Νοσοκομείου Ευαγγελισμού προχώρησε άμεσα στην πλήρη απολύμανση των χώρων του Νοσοκομείου για διασφάλιση των υψηλών προδιαγραφών λειτουργίας όπως καθορίζονται από τα σχετικά πρωτόκολλα από το Υπουργείο Υγείας σε τέτοια περιστατικά. Έγινε επίσης, πλήρης αποστείρωση των χειρουργείων αλλά και όλων των χώρων του ισογείου του Νοσοκομείου, καθώς και του Χημείου.
Επιπρόσθετα ενημερώνει, πως ο μαιευτικός θάλαμος με τον οποίο το επιβεβαιωμένο περιστατικό δεν έχει έρθει σε επαφή, θα συνεχίσει να λειτουργεί ενώ λήφθηκαν σημειώνει, όλα τα απαραίτητα μέτρα για να απομονωθεί εντελώς από την υπόλοιπη λειτουργία του Νοσοκομείου.
Μέσα στα πιο πάνω πλαίσια και αξιολογώντας όλα τα δεδομένα αποφασίστηκε να μην λειτουργήσουν μέχρι την Δευτέρα τα τακτικά Ιατρεία.
Επίσης όλα τα περιστατικά τα οποία έχουν ανάγκη μπορούν να επισκέπτονται τις πρώτες βοήθειες του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός το οποίο παραμένει σε λειτουργία και είναι έτοιμο να εξυπηρετήσει όλους τους ασθενείς της Πάφου.
Τέλος σημειώνει, πως άμεσα αναστέλλονται όλες οι νέες εισαγωγές στον Γενικό Θάλαμο εκτός εάν κινδυνεύει ζωή του ασθενούς και αφού φυσικά προηγηθεί προσωπική ενημέρωση από τον προτείνοντα ιατρό, καταλήγει η ανακοίνωση


κυπεΑνακοίνωση Νοσοκομείου Ευαγγελισμός


Η Διεύθυνση του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός, έχοντας πλήρη επίγνωση της σοβαρότητας της κατάστασης που επικρατεί σε όλο τον κόσμο, κατ' επέκταση και στην Κϋπρο, με την νόσο Covid-19, την οποία προκαλεί ο νέος κορονοϊός SARS-CoV-2 που πήρε μορφή πανδημίας θέλει να ενημερώσει το κοινό της Πάφου ότι και στο νοσοκομείο μας έχει παρουσουσιαστεί ένα κρούσμα.


Από την πρώτη στιγμή που λάβαμε την ενημέρωση από το Ινστιτούτο Γενετικής και Νευρολογίας, με αποφασιστικότητα και δίχως πανικό έχουμε προχωρήσει σε όλες τις ενδεικνυόμενες ενέργειες προσπαθώντας να διατηρήσουμε τη λειτουργία του Νοσοκομείου μας στο ελάχιστο και στα άκρως απαραίτητα δεδομένων των προβλημάτων που υπάρχουν στην Επαρχία, κυρίως με το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου και ακόμη ένα ιδιωτικό Νοσοκομείο. Αφού ενημερώσαμε το προσωπικό, άμεσα προχωρήσαμε σε ιχνηλάτηση των επαφών του θετικού δείγματος και ήδη λάβαμε δείγμα από όλα τα πιθανά άτομα που ήρθαν σε επαφή με το επιβεβαιωμένο κρούσμα. Τα δείγματα βρίσκονται ήδη στο Ινστιτούτο και όπως έχουμε διαβεβαιωθεί μέχρι αύριο θα λάβουμε απαντήσεις για το αν υπάρχουν άλλα θετικά ή όχι. 

Την ίδια στιγμή με άμεσες και αποφασιστικές κινήσεις προχωρήσαμε δίχως καθυστέρηση στην πλήρη απολύμανση των χώρων του Νοσοκομείου μας για διασφάλιση των υψηλών προδιαγραφών λειτουργίας όπως καθορίζονται από τα σχετικά πρωτόκολλα από το Υπουργείο Υγείας σε τέτοια περιστατικά.

Ως εκ τούτου θέλουμε να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας πως ο μαιευτικός θάλαμος με τον οποίο το επιβεβαιωμένο περιστατικό δεν έχει έρθει σε θα συνεχίσει να λειτουργεί ενώ λαβαμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να απομονωθεί εντελώς από την υπόλοιπη λειτουργία του Νοσοκομείου.


Την ίδια στιμγή έγινε απολύμανση και πλήρης αποστείρωση των χειρουργείων αλλά και όλων των χωρών του ισογείου του νοσοκομείου μας καθώς και του χημείου.Μέσα στα πιο πάνω πλαίσια και αξιολογώντας όλα τα δεδομένα αποφασίστηκε να μην λειτουργήσουν μέχρι την Δευτέρα τα τακτικά Ιατρεία και όλα τα περιστατικά τα οποία έχουν ανάγκη να επισκέπτονται τις πρώτες βοήθειες του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός το οποίο παραμένει σε λειτουργία και έτοιμο να εξυπηρετήσει όλους τους ασθενείς της Παφου.Τέλος να αναφέρουμε ότι άμεσα αναστέλλονται ολες οι νέες εισαγωγές στον Γενικό Θάλαμο εκτός εάν κινδυνεύει ζωή του ασθενούς και αφού φυσικά προηγηθεί προσωπική ενημέρωση από τον προτείνοντα  ιατρό.


Στη διάθεσή σας,Dr Nestoras Michael,

CEO Evangelismos Hospital,