Τρίτη 14 Απριλίου 2020

33 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο

Ακόμη 33  κρούσματα κορωνοϊού ανακοινώθηκαν σήμερα, Μεγάλη Τρίτη στο πλαίσιο της συνέντευξης για την πορεία της νόσου στην Κύπρο.

Πλέον το σύνολο των κρουσμάτων στις  ελεύθερες περιοχές ανέρχεται στα 695  συμπεριλαμβανομένων και αυτών που εντοπίστηκαν στις βρετανικές βάσεις.
Όπως είπε ο Λεόντιος Κωστρίκης:
Συγκεκριμένα, πρόκειται για:
· Από το σχέδιο διαγνώσεων των 20,000 επαγγελματιών έχουν πραγματοποιηθεί σήμερα 655 εργαστηριακές διαγνώσεις και έχουν εντοπιστεί 3 κρούσματα,
· Από σύνολο 849 διαγνώσεων, εντοπίστηκαν 30 θετικά, ως εξής:
§ 13 προέκυψαν από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων,
§ 1 άτομο από 147 δείγματα που λήφθηκαν από τους επαναπατρισθέντες των χθεσινών πτήσεων. Σημειώνεται ότι η διαδικασία για την ολοκλήρωση των 147 δειγμάτων συνεχίζεται, και
§ 16 άτομα εργαζόμενοι στη μονάδα παραγωγής αρτοποιείου, τα οποία διενεργήθηκαν με πρωτοβουλία της διεύθυνσης της εταιρείας. Σημειώνω ότι από την ίδια μονάδα λήφθηκαν 32 δείγματα από το Σάββατο, εκ των οποίων τα 10 πρώτα θετικά ανακοινώθηκαν χθες και τα 16 σήμερα. Επίσης, διευκρινίζεται ότι και τα 26 κρούσματα διέμεναν στο ίδιο συγκρότημα διαμερισμάτων, και δεν τηρείτο η κοινωνική αποστασιοποίηση.
Από το πρόγραμμα των 20,000 εργαστηριακών διαγνώσεων ολοκληρώθηκαν από το Σάββατο, 11 Απριλίου, και μέχρι η ώρα 4 το απόγευμα σήμερα, συνολικά 1,276 εργαστηριακές εξετάσεις.
Με βάση και τα σημερινά δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 695 (περιλαμβανομένων και των δέκα που εντοπίστηκαν στις Βρετανικές Βάσεις).
Όσο αφορά την κατάσταση των ασθενών ο Δρ. Μάριος Λοΐζου επισήμανε:
Στο νοσοκομείο αναφοράς νοσηλεύονται 23 άτομα, 2 στη μονάδα αυξημένης φροντίδας.
Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 9, 3 στην εντατική του νοσοκομείου Λεμεσού και 6 στην εντατική του νοσοκομείου Λευκωσίας.