Σάββατο, 4 Απριλίου 2020

Παφίτης νεκρός στη Βρετανία από κορωνοϊόΘλίψη σκόρπισε στην κυπριακή παροικία του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά και στις τάξεις της ΕΔΕΚ η είδηση του θανάτου του Θεολόγου Παπαπαύλου, στελέχους του κόμματος στη Μεγάλη Βρετανία, ο οποίος είχε βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό.


Σε ανακοίνωση της η ΕΔΕΚ σημειώνει, ότι, «ο Θεολόγος από την Παναγιά της Πάφου, μετά τη δολοφονία του αδερφού του από την ΕΟΚΑ Β΄ φυγαδεύτηκε μετά το πραξικόπημα του 1974 στο Ηνωμένο Βασίλειο για να μην δολοφονηθεί και αυτός λόγω της αντιστασιακής και πατριωτικής του δράσης».
«Από το 1974 ζούσε στο Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζοντας από εκεί ανιδιοτελώς τον αγώνα για την απελευθέρωση της πατρίδας μας. Διετέλεσε Πρόεδρος της Επιτροπής Συγγενών και Πεσόντων Αντιστασιακών Ηνωμένου Βασιλείου, επιτυχημένος λογιστής και οικονομικός υπεύθυνος της Τοπικής Οργάνωσης ΕΔΕΚ Ηνωμένου Βασιλείου», αναφέρεται η ανακοίνωση.
Η ΕΔΕΚ, «εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για το θάνατο του εκλεκτού συναγωνιστή, αληθινού πατριώτη, Θεολόγου Παπαπαύλου, και στέλνει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στη σύζυγό του Πέννυ και στα παιδιά του Μιχάλη και Ελένη», καταλήγει η ανακοίνωση.
Τη θλίψη του εκφράζει και ο γενικός πρόξενος της Κύπρου στον Ηνωμένο Βασίλειο Θεόδωρος Γκότσης.http://www.reporter.com.cy/