Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

Η αδιαφορία για το Νοσοκομείο της Πάφου συνεχίζεται


 
Εικόνες ντροπής και τριτοκοσμικές συνθήκες εκπέμπει καθημερινά το Νοσοκομείο της Πάφου. Γιατροί να δένουν στα πόδια σακούλες σκουπιδιών πριν αναλάβουν καθήκοντα. Προφανώς, λόγω έλλειψης των απαραίτητων προστατευτικών μέτρων. Οι «υπεύθυνοι» αρμόδιοι σφυρίζουν αδιάφορα και με μια ανακοίνωση προσπαθούν να μας αποδείξουν ότι όλα βαίνουν καλώς.

Κύριοι, δεν ζούμε σε άλλο πλανήτη ή σε άλλη πόλη. Μιλούμε για το νοσοκομείο της πόλης μας του οποίου εικόνες βλέπουμε καθημερινά, μαρτυρίες από γιατρούς και νοσηλευτές σε φωτογραφικό υλικό από τις πρώτες ημέρες και όλες αυτές τις κραυγές απόγνωσης του απλού κόσμου που μαρτυρεί καθημερινά ότι η κατάσταση χειροτερεύει.Δεν είναι σίγουρα η ώρα να αποδώσουμε ευθύνες -σε αυτό συμφωνώ σε ένα μεγάλο βαθμό- είναι η ώρα που πρέπει όλοι να δώσουμε μια σκληρή μάχη και να την κερδίσουμε. Δυστυχώς όμως, κι ενώ βρισκόμαστε σε καραντίνα και υπό περιορισμό, ζούμε καθημερινά ένα θέατρο του παραλόγου. Σταματήστε να μας προκαλείτε και για μια φορά κάντε σωστά τη δουλειά σας.
Ο κόσμος της Πάφου κύριοι, σας έχει αποδείξει -και θα το πράξει και αυτή τη φορά- ότι είναι πολύ συνειδητοποιημένος και πολύ πειθαρχημένος και θα παλέψει με όλες του τις δυνάμεις και θα καταφέρει να κερδίσει αυτή τη φοβερή πανδημία. Κι αν με ρωτάτε, προσωπικά η άποψή μου είναι ότι, αν δεν είχατε το σπουδαίο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τις διάφορες υπηρεσίες που μας φροντίζουν καθημερινά, όλους αυτούς που εμείς αποκαλούμε ήρωες της πρώτης γραμμής, αλλά και τον κόσμο νανοιάζεται, να συνεισφέρει και να πειθαρχεί στα μέτρα, πολύ αμφιβάλω αν θα είχαμε τα καλά αποτελέσματα που έχουμε σήμερα. Αν περιμέναμε από εσάς κύριοι, η μάχη θα είχε χαθεί προ πολλού.Διότι είναι πολλές οι περιπτώσεις, που επαγγελματίες υγείας προβάλουν εικόνες ντροπής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Διότι είναι πολλές οι κραυγές απόγνωσης τους για την παντελή έλλειψη των απαραίτητων μέτρων προστασίας. Διότι, είναι πολλές οι φορές που γιατροί και νοσηλευτές εκλιπαρούσαν να τους στείλετε τα απαιτούμενα για να ριχθούν με ασφάλεια στον πόλεμο. Διότι, δυστυχώς, είναι δεκάδες οι περιπτώσεις επαγγελματιών υγείας τους οποίους βρήκε ακάλυπτους ο εχθρός και τους έστειλε σε κρεβάτι νοσηλείας. Ξεκάθαρα.
Υπάρχουν ευθύνες κύριοι. Είναι πολλές οι αποδείξεις. Και δεν ανακαλύψαμε τα όποια προβλήματα τώρα. Εδώ και καιρό φωνάζουμε για το νοσοκομείο της Πάφου και την κακή εφαρμογή του ΓΕΣΥ. Εδώ και χρόνια φωνάζουμε για το ότι η Πάφος είναι ο πεταμένος συγγενής.Δεν είναι μόνο η κρίση και η πανδημία του Κορωνοϊού κύριοι. Είναι και οι παράπλευρες απώλειες που δημιουργούνται σε όλα τα υπόλοιπα τμήματα. Καρδιοπαθείς, νεφροπαθείς, το τμήμα θαλασσαιμίας αφέθηκε στο έλεος του Θεού, χωρίς νοσηλευτές, τα έκτακτα περιστατικά, καρκινοπαθείς, ο κόσμος πεθαίνει, οι ασθενείς βρίσκονται σε πλήρη σύγχυση και απόγνωση.Έχει καταντήσει εκνευριστικό να σας ακούμε να λέτε ότι όλα βαίνουν καλώς και στην ουσία να μην ενδιαφέρεστε για την υγεία μας.Έστω και την υστάτη κάνω έκκληση σε όλους:
Ενισχύστε επιτέλους το Νοσοκομείο της Πάφου. Εδώ εστιάζεται το μεγάλο πρόβλημα. Θωρακίστε την προσπάθεια όλων μας. Δέστε πως διορθώνονται όλες αυτές οι κακές καταστάσεις. Πάρτε μέτρα προστασίας των ανθρώπων της πρώτης γραμμής. Ενισχύστε όσο μπορείτε την άμυνα μας, σε ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό προσωπικό. Σεεξοπλισμό, αναλώσιμα υλικά, φάρμακα και ορθές υποδομές.Δέστε όλα τα τμήματα και τις ανάγκες τους. Μην αντιμετωπίζετε τους ανθρώπους, ιδιαίτερα τις ευπαθείς ομάδες και τους ασθενείς λες και είναι απλοί αριθμοί. Ενισχύστε το Νοσοκομείου της Πάφου ΑΜΕΣΑ.Χρέος σας κύριοι είναι να σταθούμε ξανά όρθιοι στα πόδια μας.Καθήκον σας είναι ο απλός πολίτης και η Πατρίδα μας να βγουν νικητές σε αυτή την μάχη. Και θα είστε εσείς οι ήρωες.
Όσο για όλουςτους υπόλοιπους έχουμε ευθύνη και μόνο μια επιλογή: Σε αυτή την μάχη οφείλουμε να δράσουμε όλοι μαζί, ψύχραιμα, συντονισμένα και με απόλυτο σεβασμό προς ολόκληρη την κοινωνία. ΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ. Ενεργούμε Υπεύθυνα.
Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε να καταπολεμήσουμε αυτή την πανδημία και να σώσουμε ζωές.
ΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ. Μόνο έτσι θα κερδίσουμε τον Αγώνα!

Φίλιππος Θ. Φιλίππου
Δημοτικός Σύμβουλος Πάφου
Δημοτικής Ομάδας Κ.Σ. ΕΔΕΚ