Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020

"Άρχισε η μεγάλη πτώση στον κύκλο εργασιών των κέντρων αναψυχής Πάφου"

 

Από τις πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη άρχισε η μεγάλη πτώση στον κύκλο εργασιών των κέντρων αναψυχής στην Πάφο, δήλωσε ο αναπληρωτής πρόεδρος του συνδέσμου κέντρων αναψυχής Πάφου – ΣΙΚΑΠ-  Δημήτρης Καλλής.  Μπορεί ο Αύγουστος, διευκρίνισε, να ήταν  σε καλά επίπεδα αφού οι Κύπριοι προτίμησαν την Πάφο για τις διακοπές τους, εντούτοις, από την τελευταία εβδομάδα του μήνα διαφάνηκε ότι, έρχεται μεγάλη πτώση.

Μέχρι τώρα, τόνισε, λειτούργησαν σχεδόν όλα τα κέντρα αναψυχής της Πάφου, αναμένοντας να δουλέψουν έστω και για λίγο καιρό. Από εδώ και πέρα, πρόσθεσε, όλοι βρισκόμαστε σε αβεβαιότητα.

Τουρίστες δεν υπάρχουν στην Πάφο, ούτε ήρθαν κατά την καλοκαιρινή περίοδο, σημείωσε με έμφαση ο κ. Καλλής. Οι επιχειρήσεις εστίασης, ξεκαθάρισε, δεν στηρίζονται πλέον από το κράτος, γεγονός που θα αναγκάσει πολλές από αυτές να βάλουν λουκέτο μέχρι την ερχόμενη σεζόν.

 Ενθαρρυντικό της υπόθεσης είναι ότι, πληροφορηθήκαμε πως η ΟΣΙΚΑ έχει κάνει πολλές παρεμβάσεις στα κέντρα λήψης αποφάσεων  και περιμένουμε εντός των ημερών να ανακοινωθεί η συνέχιση της οικονομικής στήριξης μέχρι τον Οκτώβριο, όπως και στα ξενοδοχεία αλλά και κατά την χειμερινή περίοδο.

Οι συνάδελφοι διαμαρτύρονται για τις πολλές καταγγελίες που έχουν δεχτεί, γεγονός που ο ΣΙΚΑΠ καταδικάζει και καλεί τις αρμόδιες Αρχές να κάνουν συστάσεις, εκεί βέβαια που είναι εφικτό.  Εμείς σαν σύνδεσμος στηρίζουμε τα κέντρα της Πάφου αλλά δεν προχωράμε σε εγγραφές μελών, που δεν έχουν εξασφαλίσει άδεια από το υφυπουργείο τουρισμού, κατέληξε ο κ. Καλλής.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: