Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου 2020

Πέντε κρούσματα στην Κύπρο

Πέντε νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας. Σύμφωνα με ενημέρωση που έλαβε σήμερα η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης αυτά από εντοπίστηκαν από συμβαλλόμενα εργαστήρια, από σύνολο 2,643 εργαστηριακών διαγνώσεων.

Ένα άτομο από τα Ιατρεία Δημόσιας Υγείας.  Ένα άτομο από ιχνηλάτηση. Είναι επαφή από το οικογενειακό περιβάλλον άλλων κρουσμάτων.

Αναλυτικά, τα θετικά στον ιό άτομα προέκυψαν ως ακολούθως:

Από 579 δείγματα που λήφθηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας, εντοπίστηκαν δύο κρούσματα. Το πρώτο άτομο έκανε τεστ ιδιωτικά, ενώ το δεύτερο είναι Ινδός με πρόσφατο ταξιδιωτικό ιστορικό στη χώρα του κι έκανε το τεστ ιδιωτικά για να επιστρέψει στη δουλειά του.

Από 69 δείγματα που λήφθηκαν μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, εντοπίστηκε ένα κρούσμα. Πρόκειται για επαφή από το οικογενειακό περιβάλλον άλλων κρουσμάτων.

Από 1,212 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών και επαναπατρισθέντων, εντοπίστηκε ένα κρούσμα. Πρόκειται για Κύπρια που έφτασε στην Πάφο από την Πράγα σήμερα. Έκανε το τεστ στο αεροδρόμιο και δεν έχει συμπτώματα. 

Από 346 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, εντοπίστηκε ένα κρούσμα. Πρόκειται άτομο που έκανε το τεστ στο πλαίσιο του προεγχειρητικού ελέγχου.

Επιπλέον, διεκπεραιώθηκαν οι ακόλουθες εργαστηριακές εξετάσεις, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος:

Από δείγματα που λήφθηκαν από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, διεκπεραιώθηκαν 200 εργαστηριακές διαγνώσεις,

Από δείγματα που λήφθηκαν στα οδοφράγματα, ολοκληρώθηκαν 60 εργαστηριακές εξετάσεις, και

Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου δομών μεταναστών, διεκπεραιώθηκαν 177 εργαστηριακές εξετάσεις.

Συνεπώς και με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 1,495.

Επιπρόσθετα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύονται πέντε ασθενείς COVID-19, εκ των οποίων ένας στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας εξακολουθεί να νοσηλεύεται διασωληνωμένος ένας ασθενής.


http://www.reporter.com.cy/local-news/article/718161/pente-ta-nea-kroysmata-koronoioy-i-anakoinosi-toy-ypoyrgioy-ygias


Δεν υπάρχουν σχόλια: