Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020

Δείτε την κατάσταση των κρουσμάτων ανά Επαρχία

 

Η Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής αλλά και ο Τοπικός σύνδεσμος της Πάφου ζητούσαν να δημοσιοποιηθούν τα κρούσματα ανά Επαρχία. Την  κατάσταση με τα κρούσματα και ιδιαίτερα στη Λεμεσό φέρνει στο φως η Εθνική Αναφορά για την πορεία της πανδημίας τις τελευταίες δύο εβδομάδες και συγκεκριμένα μέχρι τις 8 Νοεμβρίου όπου καταγράφηκαν συνολικά 2168 περιστατικά της covid-19.

Από αυτά, τα 1266 εντοπίστηκαν στη Λεμεσό, τα 351 στη Λευκωσία, τα 213 στην Πάφο, τα 173 στη Λάρνακα και τα 86 στην Ελεύθερη Αμμόχωστο. Από τα συνολικά περιστατικά το 85.6% οφείλονται, μάλιστα σε εγχώριες λοιμώξεις. Τα στοιχεία παρουσιάστηκαν σε δημοσιογραφική διάσκεψη από τον Καθηγητή Επιδημιολογίας, Γιώργο Νικολόπουλο.

Όπως φαίνεται και στην αθροιστική επίπτωση δεκατεσσάρων ημερών το ποσοστό των θετικών ασθενών ανά 100 χιλιάδες κατοίκους, έχει αυξηθεί δραματικά σε όλες τις πόλεις. Τρεις επαρχίες της Λεμεσού, της Πάφου και της Ελεύθερης Αμμοχώστου, βρίσκονται στο «κόκκινο», αφού έχουν περισσότερα από 120 κρούσματα ανά 100 χιλιάδες κατοίκους. Εκτός των καθορισμένων ορίων, πλησιάζουν όμως τόσο η Λευκωσία όσο και η Λάρνακα, με τους δείκτες της πρωτεύουσας να επιδεινώνονται από τα δεκάδες κρούσματα που εντοπίστηκαν στο σφαγείο.




Δεν υπάρχουν σχόλια: