Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020

ΠΟΒΕΚ Πάφου. Δύσκολη η κατάσταση για εργαζόμενους και επιχειρήσεις

 

Δύσκολη η κατάσταση για εργαζόμενους και επιχειρήσεις είπε ο πρόεδρος της ΠΟΒΕΚ Πάφου Πολύ δύσκολη χαρακτηρίζει την κατάσταση που βιώνουν επιχειρήσεις και εργαζόμενοι ο πρόεδρος της Επαρχιακής Επιτροπής ΠΟΒΕΚ Πάφου Ανδρέας Ευριπίδου.

 

Σε δηλώσεις του ο κ. Ευριπίδου παραδέχτηκε πως ο κόσμος είναι ανάστατος και σε αρκετές περιπτώσεις δεν γνωρίζει τι πρέπει να κάνει.

Επεσήμανε δε, πως η Πάφος διέρχεται και πάλι σε μια πολύ δύσκολη οικονομική περίοδο , σημειώνοντας πως τα μέτρα που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας δεν είναι στοχευμένα και προς τη σωστή κατεύθυνση  και οι πολίτες  έχουν  φτάσει στα όρια της απόγνωσης.

Απηύθυνε επίσης έκκληση προς την  κυβέρνηση να στηρίξει επιχειρήσεις και εργαζόμενους με  αναστολή εξώσεων και εκποιήσεων και μείωση των ενοικίων.

Το τραγικό, είπε ο κ. Ευριπίδου, είναι πως,  με όλα τα μέτρα που έχουν παρθεί είναι σαν να κλείνουν όλες οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ακολούθως αναφέρθηκε  στην ταλαιπωρία  των μετακινούμενων εργαζομένων οι οποίοι μετέβησαν χτες  στο εργαστήριο που βρίσκεται στη Γεροσκήπου για να υποβληθούν σε δειγματοληπτική εξέταση για κορωνοϊό (PCR test), ώστε να μπορούν να μετακινούνται για επαγγελματικούς λόγους από και προς την επαρχία Πάφου.

Εκτίμησε δε, πως σε αυτούς τους εργαζόμενους που προσπαθούν με “νύχια και με δόντια” να κρατήσουν την δουλειά τους κατά την έκφραση του,  πρέπει να παρέχεται υπό τις περιστάσεις η μεγαλύτερη το δυνατό στήριξη.

Πρόσθεσε, πως τα μεγαλύτερα , προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι καταστηματάρχες  , είναι τα θέματα των εξώσεων, των εκποιήσεων και των ενοικίων.

Ο κ. Ευριπίδου αναφέρθηκε και στην  εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει η ΠΟΒΕΚ την ερχόμενη Τετάρτη 18 του μήνα έξω από το Προεδρικό Μέγαρο ως μέτρο αντίδρασης και αγανάκτησης , σημειώνοντας πως οι διαμαρτυρόμενοι θα μεταβούν με τα οχήματα τους, χωρίς να προκληθεί οποιοσδήποτε κίνδυνος για την διασπορά του ιού.

Τέλος ο πρόεδρος της Eπαρχιακής Επιτροπής της  ΠΟΒΕΚ Πάφου κάλεσε τους αρμόδιους να ενσκήψουν στο πρόβλημα και να εξεύρουν ουσιαστικές λύσεις για την επιβίωση των καταστηματαρχών.

Παραδέχτηκε ότι τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση δίδοντας στους υπαλλήλους ένα ποσοστό των απολαβών τους, είναι σημαντικό για  τις επιχειρήσεις, αλλά δεν είναι το κύριο συστατικό που θα οδηγήσει τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις να παραμείνουν ανοικτές και να μην βάλουν λουκέτο,κατέληξε.



κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: