Πέμπτη 29 Απριλίου 2021

Γιαγιά 103 ετών νίκησε τον κορωνοϊό. ΒΙΝΤΕΟ

 

Μία γυναίκα 103 ετών νίκησε τον κορωνοϊό μετά από είκοσι ημέρες νοσηλείας και έλαβε εξιτήριο από το νοσοκομείο Άγιος Παύλος της Θεσσαλονίκης.


H υπεραιωνόβια κυρία έσπασε όλα τα προγνωστικά και γέμισε αισιοδοξία το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου καθώς δεν χρειάστηκε να διασωληνωθεί και τώρα νοσηλεύεται σε κέντρο αποθεραπείας της πόλης.

“Είναι πολύ χαρούμενη. Τις πρώτες ημέρες υπήρχαν αυξημένες ανάγκες οξυγόνου αλλά στη συνέχεια υπήρξε βελτίωση”, ανέφερε ο πνευμονολόγος επιμελητής Α’ του νοσοκομείου Άγιος Παύλος, Αθανάσιος Γουνίδης.
Σε δηλώσεις του στο Mega, ο κ. Γουνίδης, τόνισε ότι η ακτινογραφία θώρακος της ασθενούς έδειξε «διηθήματα κορωνοϊού στα πνευμόνια».

«Στην αρχή είχε αυξημένες ανάγκες οξυγόνου. Δυσκολευόταν σε κάποια στιγμή να αναπνεύσει. Πλέον η κατάστασή της είναι σταθερή, έχει μικρές ανάγκες οξυγόνου. Γι' αυτό τη βγάζουμε και πηγαίνει πλέον σε κέντρο αποκατάστασης» σημείωσε. Και πρόσθεσε: «Είναι ένα ευτυχές γεγονός, που ελπίζουμε να συνεχιστεί».

Όπως είπε, τις ημέρες που η γυναίκα 103 ετών βρισκόταν στο νοσοκομείο, καταλάβαινε τι γινόταν και ήταν τρομαγμένη. Πλέον, όμως, είναι χαρούμενη που παίρνει εξιτήριο από το νοσοκομείο και είναι καλά στην υγεία της.

Το νοσοκομείο «Άγιος Παύλος» έχει κληθεί να αντιμετωπίσει περιστατικά ασθενών με κορωνοϊό ηλικίας άνω των 90 ετών. Ωστόσο, είναι η πρώτη φορά που ο ασθενής είναι τόσο μεγάλος σε ηλικία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: