Δευτέρα 19 Απριλίου 2021

26χρονη με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Αναφοράς

Στο 99% ανήλθε η πληρότητα του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου, που λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς για ασθενείς με κορωνοϊό, ανέφερε στο ΚΥΠΕ η Αμαλία Χατζηγιάννη, Επιστημονική Διευθύντρια των Γενικών Νοσοκομείων Λάρνακας – Αμμοχώστου.

Πρόσθεσε ότι «σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύονται 74 ασθενείς με κορωνοϊό, εκ των οποίων οι 6 βρίσκονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, καθώς χρήζουν πιο στενής παρακολούθησης, ενώ 17 άτομα είναι κλινήρη. Το Νοσοκομείο έχει φτάσει στο 99% της πληρότητας του αφού συνολικά μπορούν να νοσηλευτούν 75 άτομα».

Σημείωσε πως «η γενική κατάσταση αρκετών από τους νοσηλευόμενους κρίνεται σοβαρή και είναι εξαρτώμενοι από οξυγονοθεραπεία. Για ακόμα μια φορά φαίνεται ότι η πανδημία επηρεάζει όλες τις ηλικίες με τον μέσο όρο ηλικίας των ασθενών που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς, να έχει μειωθεί στα 59 έτη, δίνοντας το μήνυμα ότι όλοι είμαστε ευάλωτοι και όλοι πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε ευλαβικά τα μέτρα προστασίας».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η κα. Χατζηγιάννη είπε πως «ο νεότερος σε ηλικία ασθενής στο Νοσοκομείο είναι κοπέλα 26 ετών και ο γηραιότερος επίσης γυναίκα 80. Η νεαρή δεν έχει στο ιατρικό ιστορικό της υποκείμενα νοσήματα και αυτό πρέπει να θορυβήσει όλους, αφού ένα άτομο ακόμα και με ελεύθερο ατομικό αναμνηστικό, μπορεί να νοσήσει και μάλιστα βαριά».

Σε ερώτηση αναφορικά με τον εμβολιασμό του προσωπικού του Νοσοκομείου Αμμοχώστου, απάντησε πως «ο εμβολιασμός όλου του προσωπικού προχωρεί κανονικά και αυτό είναι ένα ευχάριστο γεγονός. Ωστόσο ο εμβολιασμός είχε καθυστερήσει για λίγο διάστημα, επειδή ορισμένα άτομα από το προσωπικό, είχαν νοσήσει κατά την περίοδο των Χριστουγέννων ενώ κάποια άλλα πρόσωπα είχαν παρουσιάσει αντενδείξεις».

Στις δηλώσεις της η κα. Χατζηγιάννη αναφέρθηκε και στο προσωπικό του Νοσοκομείου που όπως είπε χαρακτηριστικά «καθημερινά δίνει μάχη με τους ασθενείς με στόχο να βελτιωθεί η κατάσταση τους και να επιστρέψουν στο σπίτι, την οικογένεια και την καθημερινότητα τους. Το προσωπικό συνήθισε εδώ και καιρό την συγκεκριμένη κατάσταση, αφού εργάζεται με αυτούς τους ρυθμούς περίπου 13 μήνες τώρα».

Σημείωσε ακόμα ότι «το ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό και άλλο προσωπικό του Νοσοκομείου εργάζεται με ιδιαίτερο ζήλο, ομαδικότητα και αγάπη προς τον συνάνθρωπο και αυτό αποδεικνύεται από το αποτέλεσμα που βλέπουμε καθημερινά και τα εξιτήρια που δίνονται σε ανθρώπους που βγαίνουν νικητές από αυτή τη «μάχη».

Η Αμαλία Χατζηγιάννη απηύθυνε έκκληση σε όλους «να τηρούν ευλαβικά τα μέτρα προστασίας, φορώντας μάσκα, πλένοντας τα χέρια και χρησιμοποιώντας αντισηπτικό και κρατώντας τις αποστάσεις όταν βγαίνουν έξω. Ακόμα το κοινό πρέπει να υπακούει στα διατάγματα που εκδίδει κατά καιρούς το Υπουργείο Υγείας, αφού τελικός στόχος είναι να καταφέρουμε να βγούμε από την κατάσταση που βιώνουμε εδώ και ένα χρόνο».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: