Πέμπτη 22 Απριλίου 2021

Στον καθαρισμό των “Χαρουπόμυλων” προχωρά ο Δ. Πάφου μετά την πυρκαγιά

Στον καθαρισμό του χώρου των “ Χαρουπόμυλων" προχωρά ο Δήμος Πάφου μετά τη χθεσινή πυρκαγιά, που ξέσπασε στον χώρο του πρώην κινηματογράφου, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος.

Σε δηλώσεις του από τη σκηνή της πυρκαγιάς ο κ. Φαίδωνος ανέφερε πως δυστυχώς είναι η 3η φορά τα τελευταία 10 χρόνια που στο ιστορικό συγκρότημα των αποθηκών “Χαρουπόμυλων” εκδηλώνεται πυρκαγιά. Το συγκρότημα αποτελείται από 11 αποθήκες χαρουπιών, που έχουν εγκαταλειφθεί περίπου εδώ και 15 χρόνια, όπως είπε, προσθέτοντας πως η διαδικασία βρίσκεται στο τελικό στάδιο για να παραχωρηθούν στον Δήμο Πάφου για να αξιοποιηθούν.
Ο Δήμος Πάφου είχε καθαρίσει τις αποθήκες πριν από τρεις μήνες, δυστυχώς ωστόσο, είπε, χθες εκδηλώθηκε πυρκαγιά από νεαρούς ασυνείδητους.
Ο Δήμαρχος Πάφου αναφέρθηκε ακολούθως σε κάποιες μαρτυρίες, που υπάρχουν από περίοικους ως προς το πώς ξεκίνησε η πυρκαγιά.
Είναι πραγματικά λυπηρό, συνέχισε, γιατί στη μια αποθήκη κατέρρευσε εντελώς η ξύλινη στέγη.
Ο κ. Φαίδωνος εξέφρασε την ελπίδα να προχωρήσουν τάχιστα τα διαδικαστικά και να γίνουν τα συμβόλαια προς τον Δήμο Πάφου, γιατί, όπως εξήγησε, η απόφαση έχει παρθεί, ώστε να μπορέσει ο Δήμος Πάφου αυτόν τον όμορφο χώρο να τον αξιοποιήσει.
Θα κάνουμε, συμπλήρωσε, “ό,τι είναι δυνατόν τις επόμενες μέρες να καθαριστούν η αίθουσα που έχει καεί”.
Απηύθυνε επίσης έκκληση στους γονείς, και στα νεαρά παιδιά να μην εισέρχονται στο χώρο που είναι περιφραγμένος.
Επανέλαβε πως είναι η 3η φορά και είναι η τέταρτη αποθήκη, η οποία καίγεται και καταρρέει η οροφή της, δηλώνοντας τέλος πως είναι κρίμα, αφού οι αποθήκες “ Χαρουπόμυλοι” έχουν μια ιστορική αξία και κάποιες "ασυνείδητες πράξεις" έχουν ως αποτέλεσμα την καταστροφή τους.


κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: