Δευτέρα 26 Απριλίου 2021

20χρονος ο νεαρότερος ασθενής στο Νοσοκομείο Αναφοράς

 

Μειώθηκε στα 58 έτη ο μέσος όρος ασθενών που νοσηλεύονται με κορωνοϊό στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου που λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ η Αμαλία Χατζηγιάννη, Επιστημονική Διευθύντρια των Γενικών Νοσοκομείων Λάρνακας – Αμμοχώστου «χθες βράδυ στο Νοσοκομείο Αναφοράς, έγιναν οκτώ εισαγωγές ασθενών και δόθηκαν έξι εξιτήρια σε άτομα των οποίων οι επαναληπτικές αναλύσεις για κορωνοϊό ήταν αρνητικές. Δυστυχώς στο Νοσοκομείο νοσηλεύονται με κορωνοϊό νεαρά άτομα  και αντιπροσωπεύονται όλες οι ηλικίες, με το μέσο όρο να είναι τα 58 έτη».

Πρόσθεσε ότι «στο δημόσιο Νοσηλευτήριο νοσηλεύονται νεαρά άτομα ηλικίας 20 και 28 ετών κάτι που μειώνει τον μέσο όρο ηλικίας».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η κ. Χατζηγιάννη είπε πως «το κυριότερο στοιχείο που οδηγεί τους γιατρούς να κάνουν εισαγωγή ενός ασθενούς στο Νοσοκομείο, είναι η μειωμένη οξυγόνωση, ενώ μια άλλη ένδειξη είναι ο πυρετός. Όταν οι πολίτες παρουσιάζουν συμπτώματα  πρέπει έγκαιρα να ενημερώνουν τον προσωπικό τους γιατρό, γιατί όσο πιο γρήγορα μεταβούν στο Νοσοκομείο τόσο πιο γρήγορα θα λάβουν εξιτήριο».

Ανέφερε ακόμα ότι «η αντιμετώπιση που έχουν οι ασθενείς σε όλα τα Νοσοκομεία είναι πάρα πολύ καλή και δεν πρέπει οι πολίτες να διστάζουν να ενημερώσουν τον προσωπικό τους γιατρό ο οποίος θα αποφασίσει κατά πόσον θα γίνει εισαγωγή σε δημόσιο Νοσηλευτήριο».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: