Τρίτη 20 Απριλίου 2021

Όλα τα νεότερα για την γκαγκστερική δολοφονία του 34χρονου

 

Σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ ομάδων του κυπριακού οργανωμένου εγκλήματος, αποδιδει η αστυνομία την χθεσινοβραδυνή δολοφονία του 34χρονου Μάριου Γεωργίου, στο χωριό Κίτι στην Λάρνακα.


Σύμφωνα με πληροφορίες, η δολοφονία του Γεωργίου είχε σχεδιαστεί πριν ένα μήνα αλλά η αστυνομία είχε αποτρέψει την εγκληματική ενέργεια, κάτι που δεν μπόρεσε να κάνει χθες.

Το θύμα είχε εμπλακεί σε αρκετές υποθέσεις που απασχόλησαν την αστυνομία στο παρελθόν. Το 2009 είχε συλληφθεί μαζί με άλλους για υπόθεση παροχής προστασίας σε ίντερνετ καζίνο στην Πύλα, ενώ ήταν μάρτυρας κατηγορίας σε σοβαρή υπόθεση εμπορίας κοκαίνης.

Σε δηλώσεις του στη σκηνή του εγκλήματος ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας Χαράλαμπος Ζαχαρίου είπε ότι το βράδυ της Δευτέρας «γύρω στις 21.15, άνδρας ηλικίας 34 ετών από τη Λάρνακα, δέχθηκε αριθμό πυροβολισμών με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του. Φαίνεται ότι ο 34χρονος βρισκόταν μόνος στο αυτοκίνητο του και την ώρα της επίθεσης κινείτο από το Μενεού με κατεύθυνση την παραλιακή περιοχή Περβολιών».

Πρόσθεσε ότι «ο θάνατος του 34χρονου ήταν ακαριαίος. Η σκηνή αποκλείστηκε και επί τόπου μετέβησαν Ιατροδικαστές, άνδρες της Υπηρεσίας Εγκληματολογικών Ερευνών και μέλη του Τμήματος Ανιχνεύσεις Εγκλημάτων Λάρνακας που άρχισαν έρευνες και εξετάσεις προς διάφορες κατευθύνσεις» με στόχο την εξιχνίαση του εγκλήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θύμα επέστρεφε στο σπίτι του από το γυμναστήριο όταν δέχθηκε την επίθεση, ενώ από τους κάλυκες που εντοπίστηκαν στο δρόμο και από τις προκαταρκτικές έρευνες της Αστυνομίας, φαίνεται πως ο δράστης ή οι δράστες ήταν κρυμμένοι στα κυπαρίσσια που βρίσκονται στην απέναντι πλευρά του δρόμου.

Αυτοψία στη σκηνή διενήργησαν οι Ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξος Ορθοδόξου και εκ πρώτης όψεως φαίνεται ότι το θύμα έφερε τραύματα στην κροταφο-ζυγωματική περιοχή του κεφαλιού και στα δύο χέρια.




Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αρχών σε σχέση με την εκτέλεση του 34χρονου Μάριου Γεωργίου άλλως «Μαριούκιας», ο οποίος έπεσε νεκρός το βράδυ της Δευτέρας, μετά από καρτέρι θανάτου που του έστησαν στο δρόμο Μενεού προς Περβόλια.

Ο 34χρονος ήταν γνωστός στις Αρχές και το όνομα του ενεπλάκη σε πολύκροτες υποθέσεις, ενώ πληροφορίες για ενδεχόμενη εγκληματική ενέργεια σε βάρος, είχε η Αστυνομία τον περασμένο Ιανουάριο.

Ο 34χρονος είχε αρκετά μέτωπα ανοιχτά και οι ανακριτές της υπόθεσης θεωρούν πως πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία που να στρέφουν της έρευνες προς συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 34χρονος είχε συλληφθεί και καταδικαστεί σε δύο χρόνια φυλάκιση τον Ιανουάριο του 2020 για υπόθεση ναρκωτικών, ενώ για την ίδια υπόθεση καταδικάστηκε σε έξι μήνες φυλάκιση άλλο ένα πρόσωπο.

Και οι δύο, συνεργάστηκαν με τις Αρχές και ενέπλεξαν στην υπόθεση άλλο πρόσωπο, ενώ τέθηκαν στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, ώστε να καταθέσουν ως μάρτυρες κατηγορίας και ως εκ τούτου, μετά την καταδίκη τους, μεταφέρθηκαν σε ειδικό χώρο της Αστυνομίας και όχι στις Κεντρικές.

Όπως είχε αναφέρει ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου Νικόλαος Σάντης, «στην επιβολή ποινής το Δικαστήριο έλαβε υπόψη του την παραδοχή των δύο κατηγορουμένων και τη συνεργασία τους με τις ανακριτικές Αρχές, ενώ από την πρώτη στιγμή της σύλληψης τους, τέθηκαν σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων».

Αφού εξέτισε την ποινή του, ο 34χρονος εξακολουθούσε να ήταν υπό την προστασία της Αστυνομίας, αφού η δίκη βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ όπως αναφέρει αρμόδια πηγή, είχαν ληφθεί μέτρα ασφαλείας.  

Το όνομα του 34χρονου ενεπλάκη και σε άλλες σοβαρές υποθέσεις στο πρόσφατο παρελθόν, με την Αστυνομία να ανακρίνει πρόσωπα με τα οποία είχε ανοιχτά μέτωπα το θύμα, σε μια προσπάθεια να βρει μαρτυρίες που θα την βοηθήσουν στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Πάντως, όπως προκύπτει από τις έρευνες, ο εκτελεστής ήταν καλά διαβασμένος και γνώριζε τις κινήσεις του 34χρονου, εξού και του έστησε καρτέρι, γαζώνοντας το όχημα του και τραυματίζοντας τον θανάσιμα. 


https://www.reporter.com.cy/police/article/801177/itan-sto-progamma-prostasias-martyron-tis-astynomias-o-marioythkias



Σε ξεσκόνισμα παλιών υποθέσεων στις οποίες ενεπλάκη ο Γεωργίου προχωρούν οι ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακας που ανέλαβαν την εξιχνίαση της στυγερής δολοφονίας που διαπράχθηκε το βράδυ της 19ης Απριλίου στο Μενεού.

Μιλώντας στο Μεσημέρι και Κάτι ο Εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου, σημείωσε ότι ήδη από χθες βράδυ το κατώφλι του ΤΑΕ Λάρνακας πέρασαν κάποια άτομα για κατάθεση.

Τις επόμενες ώρες αναμένεται να καταθέσουν κι άλλα πρόσωπα γνωστά στις Αρχές είπε ο κ.Ανδρέου ενώ ανέφερε ότι οι ανακριτές ήδη άρχισαν να ερευνούν παλιές υποθέσεις στις οποίες ήταν εμπλεκόμενος ο Γεωργίου.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Γεωργίου έγινε στόχος. Ο ίδιος είχε πολλά και ανοικτά μέτωπα και αυτό ήταν καλά γνωστό στις Αρχές.

Όπως μετέδωσε και η δημοσιογράφος του ΣΙΓΜΑ Έλενα Λουκά από τη σκηνή του φόνου, μόλις την προηγούμενη βδομάδα εντοπίστηκαν τεκμήρια που μάλλον θα χρησιμοποιούνταν για δολοφονική ενέδρα εναντίον του Γεωργίου ενώ τέλη Ιανουαρίου υπήρξαν πληροφορίες για οπλισμό και ύποπτη μοτοσικλέτα σε ανοικτή περιοχή της Λάρνακας.

Εκτίμηση τότε ήταν ότι επρόκειτο για σχεδιαζόμενη εγκληματική ενέργεια εναντίον του.


https://www.sigmalive.com/news/local/771548/fonos-mariouthkia-triti-kaifarmakerioi-apeileso-oplismos-kai-to-parelthon

Δεν υπάρχουν σχόλια: